Сергей Станишев Снимка: БТА
fallback

ГЕРБ търсят начин да се изявяват като опозиция с готвения вот на недоверие. Това стана ясно от думите на лидера на БСП Сергей Станишев. Той нарече „служебен“ вота, който утре ГЕРБ ще внесе.

Както Dnes.bg вече писа, утре партията на Бойко Борисов ще внесе вот на недоверие за работата на Министерството на инвестиционното проектиране.

Те търсят начин да се изявят като опозиция, след като два месеца „ваканцуваха“, докато парламентът активно работеше, отчете Станишев. По негови думи дори след като са се върнали в НС, партията на Бойко Борисов е останала вяла опозиция.

Лидерът на левицата коментира и отношенията между ГЕРБ и другите партии от десницата.

Припомняме, че Реформаторският блок разкритикува идеята на ГЕРБ за цялостен вот на недоверие, защото така ще се даде комфорт от 6 месеца на правителството. След тези изказвания Борисов свика заседание на парламентарната си група и реши да разбие вота на части.

Нека десните партии си изяснят отношенията с ГЕРБ, които са нещо средно между омраза и любов, заяви по този повод лидерът на БСП.

Той коментира и днешните обвинения на ГЕРБ, че кабинетът умишлено се опитва да изгуби арбитражното дело за АЕЦ „Белене“ и впоследствие да прибере комисионна от единия милиард евро, които страната ни ще трябва да плати на „Атомстройекспорт“, ако загуби. Борисов се позова за тези свои твърдения на писмо от адвокатите на страната ни, в което се обяснява че МИЕ не е предоставило експерти и свидетели в защита на нашата позиция пред арбитража.

Това са абсолютни глупости, каза Сергей Станишев. Той беше категоричен, че се прави всичко, за да се защити националният интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимният

преди 10 години

Този голям, голям надут балон- Герб- се пръсна с адска сила

59

Певец

преди 10 години

"Цъфнал Герб"-солист Ц.Цачева,диригент Тиквунов,оркестър вувузели на Банкянската филхармони

58

Анонимен

преди 10 години

Здравейте, кутевчета!

fallback