Волен Сидеров. Снимка: Булфото
fallback

Не можем да коментираме "нероден Петко", така лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира готвения от ГЕРБ вот на недоверие.

Националистът припомни, че ГЕРБ няколко пъти е променила позицията си за какво точно ще бъде вота – първо се обявили, че е за цялостна политика, а после са решили да е частичен, срещу Министерството на инвестиционното проектиране.

"Очакваме утре да обявят, че са се отказали", заяви още Сидеров и отказа да обясни как ще гласува партията му.

Лидерът на "Атака" обаче се похвали, че партията му е предприела инициатива - да внесе в парламента решение за налагането на мораториум върху закупуването на земеделска земя от чужденци до 2020 г.

Той припомни, че по време на управлението на Симеон Сакскобургготски парламентът е гласувал да се даде право на чужденци да закупуват земя и това влиза в сила от 2014 година.

"Ние се обявяваме против и предлагаме мораториум до 2020 година", обяви Сидеров.

По думите му българската земеделска земя в момента е 10 пъти по-евтина от средната цена в Европа и по тази причина е твърде възможно след 1 януари 2014 огромни парцели да бъдат изкупени.

Според него това ще създаде реална опасност за българското земеделие.

Oще по темата
"Ние искаме то да бъде запазено в български ръце, за да може да храни страната", аргументира се лидерът на "Атака".

По сметки на националистите у нас средната цена на декар е около 440 лв. или 22 евро, докато в Холандия средната цена е 2930 евро, а в Италия - €1430.

Така експертите на "Атака" изчислили, че при настоящите цени обработваемата земеделска земя на страната - 37 млн. дка, би струвала 8 млрд. евро.

Като сравнение Волен Сидеров посочи, че печалбите на Facebook за 2013 г. възлизат на 100 млрд. евро.

"Една компания би могла да изкупи половин България и да осъмнем гости в собствената си държава", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

121

Мдаа

преди 10 години

Ами Воленчо, на приказки понякога доста ги докарваш нещата, ама айде да видим твоите приятелчета дали ще ти уйдисат?! Щото ти говореше и за 1000 лева заплати, 500 лева пенсии, за изгонване на монополите...като гледам монополите направо са си стегнали багажа...!? ха ха, или важното е да се плямпа, да се поддържа властта, за да сте в парламента и да цуцате а? предател и лъжец...!!!

120

ПРЕДАТЕЛИ

преди 10 години

А бе Волене к'во се хабиш-една държава без здравеопазване,образование,деца,армия,производство конкурентно на ЕС и 5милиона зомбитачалгясали!Земята е завоювана с кръв от нашите деди това не е пустиня да струва 22евро декара!ЦАРЯ доиде да си вземе земи които изобщо не са негови а на България!

119

Анонимен

преди 10 години

*** си е ***!

fallback