Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: архив, БТА
fallback

Вотът на недоверие ще бъде категорично отхвърлен от ДПС. ГЕРБ не могат да бъдат нито моралната, нито политическа алтернатива. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в парламента по повод намеренията на ГЕРБ да поиска вот на недоверие за цялостната политика на кабинета.

По думите му няма нищо неестествено във внасяне на вот на недоверие от страна на опозицията и готвеният от ГЕРБ вот не притеснява ДПС.

Няма нищо по-естествено от това опозицията да прибягва до този инструмент на парламентарната демокрация, заяви Местан.

Oще по темата
По негови думи ГЕРБ малко са закъснели с този вот на недоверие. Може би са изчаквали 100-те дни на кабинета. Тук има една по-скоро тъжна ирония. Да изчакаш сто дни, означава да си дал 100 дни толеранс. Аз не смятам, че ГЕРБ дадоха дори 100 секунди толеранс, заяви още лидерът на ДПС.

По негови думи от партията на Бойко Борисов са били деструктивни не само от първата секунда на създаването на кабинета, а от първата секунда на учредяването на 42-то НС.

Според Местан вотът на недоверие в случая е един чисто партиен акт, който не представлява исканията на българските граждани. Според лидера на ДПС ГЕРБ не може да се смята за говорител на обществото, защото отдавна е загубил тази своя роля.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 10 години

Местанчо,ние българите имаме една народна мъдрост:"Веднъж стомна за вода,дваж стомна за вода и на третия път се чупи!Много се главозамаяхте с назначенията на ДПС във властта и се взехте "на сериозно"но явно не познаваш народното"търпение"Е наближава да го разберете! Тази пружина дето я пренавивате скоро ще се скъса!НАЛИ ЗНАЕШ КОЙ СЕ СМЕЕ НАЙ ДОБРЕ?ТОЗИ,КОЙТО СЕ СМЕЕ ПОСЛЕДЕН!

9

Анонимен

преди 10 години

Mestane glupak neshtasten istinata e che nqma da stignete mnogo dalech i skoro nadqvam se mnogo skoro da vi izpravqd nq ploshtada v sofia s ostanalite prestupnici kato siderov stanishev i dr. Da vi se putursi otgovornost no ne sadebna zashtoto ne vqrva me na spravedliviq proces. Publichen raztrel ta da vidq ostanalite politici kakvi shte sa posledstviqta pri eventualna krajba Българи трябва да се. Събудим защото един ден ще сме чужденци в собствената даржава

8

Анонимен

преди 10 години

Абе и ДПС е противоконституционна ама се мъдри в парламента.Абе никой ли не вижда това.Това е етническа и верска партия.А това изрично е записано ,че не може да има такава според конституцията.Значи ,че цялото НС е противоконституционно.

fallback