Снимка: Булфото
fallback

Висшият съдебен съвет се събира на извънредно заседание, за да обсъди финансовите проблеми на съдебната система, съобщи БНТ.

Миналата седмица стана ясно, че за да изпълнява функциите си до края на годината само прокуратурата се нуждае от около 10 милиона лева допълнително към бюджета.

Още на 12 септември висшите магистрати изпратиха писмо до министъра на финансите, в което настояват за допълнителните средства. Парите са предназначени за заплати на прокурори и възнаграждения на вещи лица, за обезщетения по Закона за съдебната власт и Кодекса на труда и осигурителни вноски на новоназначени, за разходи за писмени преводи на документи.

В момента финансовата дирекция на ВСС и бюджетната комисия изготвят бюджета на съдебната власт за 2014 година. Още не е ясно каква сума ще бъде поискана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 10 години

Ах,горките.Да се махат всички до един.Трябва да искаме нови хора в съдебната система и тези хора да бъдат проверявани непрекъснато по всички линии,дори и най-вече частния им живот и при най-малкото съмнение да бъдат изхвърляни от системата и така 20,а дори и 30 години,докато системата не се изчисти.Защо пуснаха Брендо???

7

гг

преди 10 години

Да се хванат да работят в интерес на народа и тогава пари

6

hagen

преди 10 години

За какво им са допълнително пари като те си вземат допълнителни заплати.

fallback