Искра Фидосова. Снимка: Булфото
fallback

Вицепремиерът Зинаида Златанова обяви, че до края на седмицата ще са ясни резултатите от проверката, която издирва дипломата за юрист на бившия депутат от ГЕРБ Искра Фидосова.

"Има сигнал за липсата на правоспособност като нотариус срещу г-жа Фидосова. Ние започнахме проверка веднага. Създадена е специална комисия, която проверява сигнала, все пак това е архив на 15 години и се връщаме назад. Документите стоят в едно мазе и ако сме сериозна държава, не може така да се съхраняват", коментира Златанова пред bTV.

Вицепремиерката настоя, че не е интересно кой точно е подал сигнала, важното било, че има такъв.

"Сигналът за липсваща правоспособност за нотариус на Фидосова едва ли би довел до обезсилване на нейни предишни решения. Нека да видим обаче какво се е случило. Ако тя сложи край на тези спекулации, би било чудесно. Призовавам, ако може, тя да сложи край на спекулациите", настоя Златанова.

След този й призив по телефона се включи самата Фидосова, която на свой ред обясни, че липсващите документи за нейната правоспособност като нотаруис са чиста проба спекулации.

"Получила съм диплома през 1996 г. . През 1998 г. съм получила свидетелство за нотариус. Дипломата ми е от СУ "Св. Климент Охридски" и може да се провери. Аз съм изненадана от липсващите документи. По закон се изискват 2 г. юридически стаж, аз съм имала повече от 2 г. Нямам никакви притеснения. Готова съм да предоставя копия от всичките ми документи на Министерството на правосъдието", коментира бившият депутат.

Oще по темата
Тя взе отношение и по напускането си от структурите на ГЕРБ, като посочи, че отдавна е обмисляла да се оттегли и моментът с разкриването на тефтерчето на отстранения председател на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси е съвпаднало.

"Сега работя като юрист, имам правни договори и ще продължа с професията си", посочи тя.

Искра Фидосова уточни, че не се разпознава в тефтерчето на Филип Златанов, в което фигурират инициалите И.Ф.

"Не зная кой какво си е писал. С Филип Златанов съм се виждала няколко пъти годишно. Вижда се дори в НС кога съм правила срещи или по дейността на комисията по подготовка за отчета на ЕК", посочи тя.

Попитана дали ГЕРБ е имала политика на натиск и изнудване, Фидосова заключи: "ГЕРБ не е имала такава политика. За 4 години от сутрин до вечер съм готвила закони, никой не е осъществявал какъвто и да е натиск по отношение на който и да е държавен орган".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

Ужас

преди 10 години

Егати дебелата "Калинка".

110

Човек

преди 10 години

Целта е да се унищожи ГЕРБ

109

Обикновен

преди 10 години

Е може ли един министър, даже Вице- Премиер да се занимава с тези неща?

fallback