Станислав Станилов Снимка: архив, Булфото

Вотът на недоверие, който ГЕРБ предлага, ще има само политическо отражение, защото те няма как да свалят това правителство. Това заяви пред „Фокус” депутатът от „Атака” Станислав Станилов, след като стана ясно, че в четвъртък бившите управляващи внасят в Народното събрание искане за вот на недоверие заради цялостното управление на кабинета „Орешарски“.

Станилов определи внасянето на вота на недоверие като продължение на протестите. „Ситуацията е така поставена, че дори и евентуално „Атака” да гласува за вота на недоверие, заедно с ГЕРБ, правителството не може да падне, тъй като ще липсва един глас”, разясни депутатът.

„Това е пълен цирк и ние в този цирк няма да участваме. Не сме вземали решение”, заяви още Станислав Станилов.

По думите му „вместо ГЕРБ да предложат нещо ново като истинска опозиция и да създадат нова платформа, с която да привлекат хората, те разиграват някакви дребни политически циркове”.

Още по темата
„От това нищо няма да излезе”, заключи народният представител от „Атака”.

По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов уточни, че мотивите за вота „са лъжите и провалът“ на управляващите във всички сфери. От левицата вече подчертаха, че искането на ГЕРБ за вот на недоверие няма основания.

От ДПС все още не са коментирали намерението на бившите управляващи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase