Снимка: БТА

С "ухажване и бой" не е начинът Бойко Борисов да се сближи с Реформаторския блок. Това каза лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева пред bTV.

"Бих казала на г-н Борисов, че това не е начинът да се сближи с Реформаторския блок - заявка, която той дава много настойчиво напоследък. Няма да стане с ухажване, бой, ухажване, бой", категорична беше Кунева.

Коментарът й беше по повод думите на лидера на РЗС Яне Янев, че Реформаторският блок бил сбор от нули.  Кунева обаче направи уговорката, че „някои думички с „Я“ гледа да не ги употребява“. Тя обаче използва случая да се обърне към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Не може от едната страна г-н Борисов да играе добрия, а от друга, някой друг, с когото той е в пряка и ежедневна връзка, да играе лошото ченге. Това са много, как да кажа, номера, които в една сериозна държава и в една сериозна политика не се правят“, коментира Кунева.

Тя даде за пример Германия, която според нея е харесвана от много български политики, където канцлерът Ангела Меркел не поръчва да се говори за нейните опоненти.

Кунева обясни, че Реформаторският блок изгражда своята физиономия, тъй като все още е платформа с много граждани, но трябва време. Според нея хората са загубили остротата на възприятието и доверието, че политиците наистина искат да променят. 

Тя сподели свое прозрение – ситуацията в медиите е същата като в съдебната система. Според нея скоро и в медиите ще започнат да излизат „тефтерчета” по подобие на това на отстранения шеф на комисията за предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов. Твърдението си подкрепи с това, че го „чувства с кожата си”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase