Снимка: архив, БТА

150 обекта в 26 военни района е намерило Министерство на отбраната за настаняването на бежанците. Това стана ясно от думите на ресорния министър Ангел Найденов. Той уточни, че повечето от тях са в тежко състояние, а ремонтът им ще струва около 10 милиона лева.

Очаква се служители на Агенцията за бежанците да огледат сградите и да кажа към кои проявяват интерес. Чак тогава ще стане ясна точната цифра, която ще е необходима.

По негови думи едва ли ще се стигне до използването и съответно реконструкцията на всичките 150 обекта. Министър Найденов увери, че в тези сгради има достатъчно места, за да се настанят прииждащите хора.

Тези средства не следва да се търсят от бюджета на Министерство на отбраната, заяви Найденов и подчерта, че те трябва да бъдат отпуснати от държавния бюджет. Трябва да се намери, заяви той на въпрос дали в хазната има перо за такива разходи.

Найденов изрази надежда, че потокът на бежанци към страната ни ще намалее. По думите му обаче това едва ли ще стане само заради намаляващия шанс за военна операция в размирната страна.

Докато не бъде решен трайно въпросът, съответно не настъпи мир, не се намери политическото решение, едва ли може да се очаква намаляване на бежанския поток, каза още военният министър. 

Да се надяваме, че към България няма да се насочи този голям поток от бежанци, който разглеждаме като потенциална заплаха, отбеляза той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase