Мая Манолова твърди, че кметът на Дупница е организирал протестиращи. Снимка: БТА

Кметът на Дупница Методи Чимев поиска публично извинение от Мая Манолова заради обвинението, отправено от заместник-председателя на парламента, че той е участвал в организирането на протестиращи, съобщиха от общинския пресцентър.

Тази сутрин по Нова телевизия Мая Манолова заяви, че община Дупница, чийто кмет е избран като кандидат на ГЕРБ, организира изпращането на автобуси за протестите в София с общински служители и дава допълнителни стимули.

Още по темата

"Като кмет на община Дупница най-отговорно заявявам, че твърдението на Мая Манолова е абсолютна лъжа. Никога, не съм си позволявал или позволил да "стимулирам" участващи в протестите или да организирам общински служители, за което Манолова твърди, че е започнало още през февруари. Твърденията на Мая Манолова са опит да дискредитира институцията "кмет на община Дупница", поради което настоявам за публично извинение", се посочва в изявление на кмета на Дупница.

Участието в протестите на всеки един гражданин е негово конституционно право и избор, се казва още в изявлението на кмета Методи Чимев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase