Мирослав Найденов. Снимка: Impact Press Group
fallback

"Все още съм с охрана", обяви бившият земеделски министър и учредител на БАСТА Мирослав Найденов.

Той допълни, че от никого не го е страх, но "така са преценили компетентните органи".

Бившият министър предположи пред Нова телевизия, че това е свързано с факта, че е свидетел по делото за СРС-тата.

Мирослав Найденов уточни и че не е защитен свидетел, защото сам е отказал.

"Сделка с прокуратурата се сключва тогава, когато някой се чувства виновен за нещо и търси вариант да избяга от вината. Категорично заявявам, че аз не се чувствам виновен, нямам абсолютно никакви притеснения и нямам повод за сключване на сделка", коментира той слуховете за договорка между него и прокуратурата, че ще бъде оневинен, ако даде доказателства в определена посока по делата срещу Цветан Цветанов.

"Оказа се, че Цветанов е непреодолим фактор, Борисов обясни, че той е моторът на ГЕРБ, незаменим в тази му позиция. Доколко Фидосова практически е отстранена от ГЕРБ, няма да коментирам", каза той.

"Смятам, че ще започнат да говорят и други хора. Виждате, че започват да говорят и съм сигурен", допълни Найденов и обясни, че визира хората, с които са заявили намерение да учредят БАСТА, както и бивши депутати от ГЕРБ, които са имали достъп до определена информация и знаят какво се е случило.

Мирослав Найденов уточни, че бъдещата му формация БАСТА ще бъде дясноцентристка организация, която чисто идеологически няма да се различава много от ГЕРБ. Напред във формацията ще стоят млади и непознати до момента лица, допълни той.

Бившият земеделски министър уточни, че учредителният конгрес на БАСТА ще бъде на 22-ри септември. По негови думи БАСТА е започнала разговори с ВМРО и "Модерна България".

Мирослав Найденов коментира и политическата обстановка: "Смятаме, че това управление не помага на България. Политическото статукво се запази и след изборите", настоя той.

От БАСТА били против това управление и щели да го покажат.

"Инженерингът на БАСТА не се прави нито от Борисов, нито от сегашните управляващи", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

T у м б а к

преди 10 години

NICE софраджия ,ааааа ко ша кажете ?

28

Гюро Михайлов

преди 10 години

И слепите прогледнаха, т.е. разбраха, че това нещо, дето му викат спонтанен протест за морал и смяна на системата, всъщност е една зле скроена манипулативна сценка. Главната роля в нея играят провалените на изборите десни партии, структурите на ГЕРБ, както иNGO-активистите, близки до олигархичните типинг-пойнт кръгове.

27

бял негър

преди 10 години

Тази *** бе наградена от мафията БСП с пари, охрана и свобода, за предателството което извърши!Той предаде и семейството си дори!

fallback