Симеон Сакскобургготски. Снимка: Булфото
fallback

Бившият премиер на България Симеон Сакскобургготски сподели голямата си загриженост за случващото се в Близкия Изток пред БНР.

"Преди години съм живял там и имам много връзки, и съм в течение на някои от развитията. Загрижен съм наистина", заяви той. Сакскобургготски обясни, че поради близостта на страната ни до т.нар. Близък Изток,  трябва да наблюдаваме процеса много внимателно.

"Трябва да гледаме прецедентите и какво се е случвало с други интервенции. Чувал съм хубавите думи, че за три дена ще се прекрати всичко, така че трябва да черпим поука от случилото се и тъкмо да го предотвратим", каза бившият премиер.

Запитан как България трябва да реагира на случващото се в Сирия, Симеон Сакскобуергготски каза: Първо се съобразяваме с ООН. След това със съюзниците си и да преценим много внимателно, защото пак виждаме какви бяха последиците от иракската интервенция и какви упреци и какво ли не се случи. Всичко това трябва да се избегне, но пак да се действа в интерес на хората".

Бившият български премиер коментира и протестите в страната: "Единственият начин да се оправят нещата, най - вече да има успех, е с добро желание и с друг подход - без агресивност. Всичко може да се каже, но няма нужда от агресия", каза Саксокбургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

до Български народ

преди 10 години

Кой сте Вие, че ще наричате Българския народ варварски? И за какво по-точно да обича народа този червендалест лъжец, който дойде в България с едничката мисъл да окраде каквото може? А на Вас известно ли Ви е , че България е Република и никакъв цар няма? Ех, точно от такива чуждопоклонници като Вас сме на този незавиден ред.

42

СЕЛЯНКА

преди 10 години

Аз също съм загрижен за ,честите му изяви и коментари,души като гладен *** и търси какво да открадне от земята ни.Освен лъжец ,крадец и наглец от него нищо друго не става.

41

wtff

преди 10 години

Аз също съм загрижен. За БЪЛГАРСКИТЕ ГОРИ.

fallback