Мирослав Найденов. Снимка: архив, Булфото
fallback

Какви са шансовете на неродената партия БАСТА на отцепниците от ГЕРБ  и с какво новата формация може да повлияе на политическата ситуация у нас, коментират пред „Стандарт“ анализатори. 

„Създаването на такъв тип политически структури е обречено, защото може би въобще дойде краят на подобен тип партии. И което е по-важно, енергията на гражданите избиратели, която в момента се акумулира, е антиолигархична. А всички лица на проекта БАСТА, поне засега, са типични представители на олигархията“, коментира политологът Румяна Коларова. 

Oще по темата
 „В парламентарно измерение - ако БАСТА успее да набере нужния брой депутати за обособяване на собствена парламентарна група, тя на практика ще бъде еднозначно и единствено инструмент в ръцете на БСП и ДПС в опит да им намерят парламентарен заместител на "Атака"“, категорична е тя.

„Проектът БАСТА има ресурси да внесе нова интрига в парламента. И да прокара нови демаркационни линии, които да променят неговата досегашна конфигурация“, коментира пред изданието социологът Живко Георгиев.

„Парламентарното й поведение ще бъде основано преди всичко на силни атаки срещу ГЕРБ, което е нормално за подобна отцепническа формация. Всички подобни нови политически проекти, които сега се заявяват, ще рефлектират със сигурност върху евентуални избори през май. На тях БАСТА има потенциал да премине 4 -процентната бариера“, добави социологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

ив!

преди 10 години

Шансове - Нулеви!

36

Митко

преди 10 години

ГЕРб ще ви бастиса

35

Мира

преди 10 години

0=0 това са им шансовете!

fallback