Емил Димитров. Снимка: архив, Булфото

Новата политическа партия от бивши членове на ГЕРБ ще се казва БАСТА - Българи за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията, потвърди Емил Димитров, бивш депутат от ГЕРБ.

"Партията ще е в център дясно. Идеите ще бъдат представени в момента, в който обявим, че сме подписали учредителен протокол. Партията ще бъде с хоризонтална структура, без лидер. Ще има двустепенна управленска структура – управителен съвет от млади хора в активна възраст и ние – т.нар. съвет на ветераните, които участвахме в политиката", поясни той пред "Фокус".

Още по темата

Димитров обяви още, че ветераните няма да участват в изпълнителната власт, в случай че партията им влезе в парламента.

"Призоваваме и останалите партии да го направят, ако желаят, за да подновим поколението с необременени от политиката лица – поне в изпълнителната власт", настоя той.

По думите му младите участници в управителния съвет ще бъдат избрани от учредителното събрание.

"Общо взето, те ще са непознати. Най-вече ще са хора от втория и третия ешелон на ГЕРБ, на които не им се даде възможност да се изявят досега", обясни Емил Димитров.

Вероятно партията на отцепилите се от ГЕРБ ще бъде учредена в НДК на 22 септември.

Освен Димитров сред учредителите на БАСТА са още бившите депутати от ГЕРБ Иван Димитров, Павел Димитров, бившият областен управител на Стара Загора Недялко Недялков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase