Росен Плевнелиев. Снимка: БТА
fallback

Според президента Росен Плевнелиев ще бъде скандално, ако Националната служба за охрана /НСО/ премине към друга институция в държавата, която и да е тази институция.

Ще се боря категорично и няма да допусна НСО да премине на друго разпореждане, каза днес на връх Шипка пред журналисти държавният глава, предаде БТА. По думите му през 2012 година , когато се е взело решението НСО да остане към президентството, се е действало с консенсус за реформата в сектора на сигурността.

Според президента НСО не бива да се политизира. Колкото до Националната разузнавателна служба /НРС/ президентът посочи, че има смисъл в това тя да премине към Министерския съвет и изпълнителната власт.

Приоритетите, по които управляващите трябва да потърсят консенсус, са еврофондовете през периода 2014-2020 година, пенсионната реформа и реформата в службата по сигурността, смята президентът.

По думите му напрежението в страната и политическата криза също се нуждаят от консенсусни решения.

Както Dnes.bg писа, президентът Росен Плевнелиев участва в националните чествания по повод 136-годишнината от Шипченската епопея, които се провеждат под негов патронаж. Държавният глава призова чрез речта си към единение и съгласие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

112

До Офшорко

преди 10 години

Никой не те пита дали си съгласен или не си. Ти си независим!.... От теб нищо независи!

111

Анонимен

преди 10 години

Защо бе Плевняалиев, защо не защитаваш моите и на цял народ пари? Откъде накъде с моите пари 40 човека от НСО ще охраняват Цвъцко и Бочко. Да си плащат като искат охрана, а не да използват нашите пари, стига толкова - четири години стигат. Ето за туй ще трябва други да отговарят за НСО и да спрат охраната на Цвъцко!

110

azm

преди 10 години

Този *** пак се помисли за президент, какъвто не е. Видяхте ли колко беше смешен, докато "обхождаше" войничетата на Шипка. Гледаше ги страшно, в стил мистър Бийн. Същински мистър Бийн! Абе голЕм е ***!

fallback