Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

Според президента Росен Плевнелиев ще бъде скандално, ако Националната служба за охрана /НСО/ премине към друга институция в държавата, която и да е тази институция.

Ще се боря категорично и няма да допусна НСО да премине на друго разпореждане, каза днес на връх Шипка пред журналисти държавният глава, предаде БТА. По думите му през 2012 година , когато се е взело решението НСО да остане към президентството, се е действало с консенсус за реформата в сектора на сигурността.

Според президента НСО не бива да се политизира. Колкото до Националната разузнавателна служба /НРС/ президентът посочи, че има смисъл в това тя да премине към Министерския съвет и изпълнителната власт.

Приоритетите, по които управляващите трябва да потърсят консенсус, са еврофондовете през периода 2014-2020 година, пенсионната реформа и реформата в службата по сигурността, смята президентът.

По думите му напрежението в страната и политическата криза също се нуждаят от консенсусни решения.

Както Dnes.bg писа, президентът Росен Плевнелиев участва в националните чествания по повод 136-годишнината от Шипченската епопея, които се провеждат под негов патронаж. Държавният глава призова чрез речта си към единение и съгласие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase