Емил Димитров. Снимка: архив, БулФото
fallback

Новият проект на отцепниците от ГЕРБ ще дава път на младите, а участвалите в управлението досега няма да заемат позиции в изпълнителната власт.

„По какъвто и начин да сме участвали, и ние сме допринесли за това България да е в това състояние”, каза бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров пред БНР. Той е сред авторите на новия политически проект, който ще бъде учреден в Етрополе. Абревиатурата ще бъде обявена на 31 август и няма да има нищо общо с наименованието на ГЕРБ.

Oще по темата

„Убедени сме, че ще влезем в парламента, но не е задължително да участваме в управлението. Ние можем да бъдем коректив и да бъдем в опозиция, дори и на ГЕРБ, разбира се“, заяви той.

На въпрос дали новата формация е готова за избори и би ли водила разговори с ГЕРБ, той отговори: „По всяко време сме готови за избори. Това са структури, които са участвали в няколко поредни избори и за тях е рутинно като организация.

Може би най-удачно е изборите да бъдат през май от гледна точка на това, че идва тежка зима и едно правителство на прага на тежката зима би било недобро за държавата“. По думите му новата партия може да води диалог с всеки, когато той е на основата на принципи и на това, че България трябва да бъде водена от експерти, а не от партийци.

Според бившия депутат в партията на Бойко Борисов е имало много експерти, които са били потискани, не им е бил даван път на развитие и те ще бъдат в новия проект.

Димитров потвърди, че имената на членовете на новата формация, които в момента са в ГЕРБ, се пазят в тайна заради страх от репресии. Единственото име, което той спомена, е това на бившия министър на земеделието Мирослав Найденов, с когото са водени разговори. Той обаче няма да участва в проекта, ако в делото срещу него се докаже вината му.

Няма вероятност Искра Фидосова да стане част от новия проект, увери Димитров. Според него "сивите кардинали" продължават да определят поведението на ГЕРБ и това контрастира с поведението на Бойко Борисов.
Не съм убеден, че не му влияят. Ако той наистина вземе партията в свои ръце, би изглеждала един тон по-добре според мен, коментира Димитров.

Според него е хубаво, че ГЕРБ влезе в парламента и се държи като опозиция. При всички положения присъствието му е по-полезно, отколкото отсъствието, смята бившият депутат от партията на Бойко Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

1111

преди 10 години

браво спиро! напълно те подкрепям! беше крайно време бойко да се отърве от такива като павел димитров от варна

53

123456

преди 10 години

Не е написано правилно "няма да влизат". Правилното е "НЯМА ДА ВЛЯЗАТ" и нужното уточнение е"ДОРИ И ДА ИСКАТ"!!!

52

Андрешко

преди 10 години

Буде, хитър си Андрешко ....Щом не те щат опозиционерите, ти ша си направиш орталъшка опозиция да ти е патерица ....Миро Найденов прави ново ГЕРП....Ако някой си мисли, че тази "инициатива" не е съгласувана с Борисов, дълбоко се лъже!Ясноооо, Буда си прави патерица ГЕРП-2, за да оберат и тия избиратели дет мразат ЦЦ и ИФ, а може би и ББ .... и после хоп патерица... на ГЕРП-1..... Да сте чули лоша дума против Борисов от тия "организатори"..... . . . . . А ГЕРП е БОЙКО и БОЙКО е ГЕРП т.е. Бойко-Герп или е лошо или е добро. . . . некой да не го знае!Не подценявайте все пак Будето, х

fallback