Снимка: архив, Булфото
fallback

Два дни преди извънредното заседание на депутатите вече се правят сметки за това дали ще се съберат необходимите гласове за преодоляването на ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета за тази година. 

"Атака" ще подкрепи мерките на правителството, които имат социален характер, каза депутатът от "Атака“ проф. Станислав Станилов пред БНР.

Самото ръководство на ГЕРБ призна, че през целия мандат са пропускали социалните мерки и това е тяхната грешка. Мисля, че ще гласувам "за" актуализацията.  Не мога да гласувам срещу майките, които си чакат парите, срещу актуализацията на пенсиите, мотивира се той. Според него обаче това са козметични мерки.  Ако трябва да се вземат решителни мерки, трябва да се погледне в програмата на "Атака", каза проф. Станилов.

Oще по темата
„Най-тежкото престъпление в нашата държава трябва да бъде неплащането на данъци. Тогава от джобовете на много богатите хора, на монополистите, трябва да бъдат взети пари, за да могат да живеят онези хора, които създават тяхното богатство – тоест хората на наемния труд, дребния и среден бизнес“, изтъкна той. 

„Мен никой не ме ухажва, с никого не съм говорил, никой не е искал от мен да гласувам „за“ или както и да е - нито от ГЕРБ, нито от ДПС, нито от БСП“, подчерта Станилов. 

Президентът ако иска да идва в петък в пленарната зала, ако иска да не идва. Аз за този президент имам точно същото мнение, както за Георги Първанов - така депутатът от "Атака" отговори на въпроса дали държавният глава трябва да присъства в петък на заседанието в НС, след като беше поканен от председателя на парламента Михаил Миков. 

Депутатът от левицата Янаки Стоилов е сигурен, че ще има кворум в парламента. По-интересният въпрос е дали ще има достатъчно гласове, за да се гласува законът. Тогава са необходими поне 121 гласа. Очаквам групата на БСП да бъде в почти пълен състав. Въпреки че ГЕРБ бяха против промени в този бюджет, те поискаха той отново да бъде обсъден. Преговори с "Атака" не водим или поне аз не съм участвал в такива. Ние ще подкрепим закона, както сме го направили на първото и второто четене. Очаквам да има и допълнително гласове, обясни Стоилов.

Ако не се преодолее ветото, следва, че няма да могат да се осигурят заявените средства по някои от социалните плащания. Ще се затрудни твърде много и плащането на дълга, оставен от ГЕРБ. Отговорността не може да се иска само от нас. Тя трябва да се сподели от президента, от ПГ на ГЕРБ, защото те са причината да не бъдат направени корекциите, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

111

Иван

преди 10 години

БСП сигурни за кворума в НС, никой не ухажвал "Атака" СИДЕРОВ ВЕЧЕ Е НАДУПЕН, КАКВО ДА ГО УХАЖВАТ, Я ИМ СЕ НАПРАВИ ПАК НА МЪЖ Я ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ И ПАДА ЗАД БОРДА. СИДЕРОВ МИ ИЗГЛЕЖДА КАТО ЕДИН *** , САМО ИМ ТРЯБВА ДА ЗАБЪРШАТ ПОДА И ПАК В ЪГЪЛА.

110

7

преди 10 години

До Shop Едните ги командват руснаците,другите американците,третите европейците.Кажи кои не са мекерета .Знам обаче,че АТАКА не е виновна за обраната България.

109

Анонимен

преди 10 години

Относно един коментар който прочетох тук за *** и чалганицазията на обществото,искам да кажа,че този процес е заченат още преди 1989 година! Още тогава БКП дейно участват в тази трансформация! Интернационалът,комунизмът,както и демокрацията,плурализмът,капитализмът и "евроатлнтическите ценности" са двете страни на едно монета! Те заедно участват в унищожаването на европейските култури и народи,част от които сме ние,българите! Така,че в този процес не участват само БСП,а всички либерали

fallback