Данаил Папазов. Снимка: Булфото

Транспортният министър Данаил Папазов препотвърди позицията си, че „Информационно обслужване” е на загуба от 2,5 милиона лева и опрoверга изнесената информация от бившия шеф Михаил Константинов, че дружеството е дори на печалба от 2,4 милиона лева.

Самият Константинов твърди, че изчисленията на транспортния министър са за загуби, направени от друг Съвет на директорите и че по негово време е реализирана печалба.

„Миналата година предприятието е на минус 2 милиона и 500 хиляди лева, много добре познавам знаците, не съм лош математик, но не от такава светлина като г-н Костантинов”, заяви транспортният министър Данаил Папазов в Пловдив.

Той се срещна с железничари от града. Пред тях съобщи, че над 175 милиона лева са закъснелите плащания по главници на заемите на БДЖ, а до края на годината те ще нараснат до 200 милиона лева. Закъснения на заплатите на железничарите няма, но проблемът с ваучерите няма да бъде решен сега заради наложеното върху бюджета президентско вето.

Папазов уточни, че оздравителната програма за дружеството ще бъде представена в Министерския съвет следващата сряда. Тя предвижда намаляване на персонала с 2000 души, но това няма да бъдат млади кадри, а хора, които са достигнали възрастта за пенсиониране и на тяхно място няма да бъдат наемани нови.

„Няма да има сътресения в БДЖ”, обеща Папазов. Той каза още, че цената на билета за влака ще бъде увеличена с 5%, но това няма да се случи по-рано от Нова година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase