Михаил Константинов. Снимка: Булфото
fallback

Смяна в ръководството на държавната компания-преброител "Информационно обслужване" ще направят БСП и ДПС, съобщи bTV.

Причината е породена от множеството опасения за фалшифициране на резултатите от предсрочните избори на 12 май.

Съставът на Съвета на директорите е променен на 22 юли след общо събрание на акционерите и по искане на принципала на дружеството - Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, сочи справка в Търговския регистър.

Освободени са четирима членове на Съвета на директорите - проф. Михаил Константинов, Ивайло Филипов, Валери Борисов и Ваня Големанска, а на техните позиции са назначени Георги Тодоров, Александър Петров, Гюнай Мехмедов и Николай Недялков.

Държавната фирма обикновено печели конкурсите за компютърна обработка на изборните резултати. За вота на 12 май тя беше единствената, подала оферта за поръчката - на стойност 1,7 млн. лв.

Прави впечатление отстраняването на бившия директор на „Информационно обслужване" проф. Константинов, който подаде оставка от поста през март след изказването, че „ако алтернативата за управление на България е нова Тройна коалиция, той би направил всичко възможно това да не стане".

Макар че разкритикува изказването на Константинов, служебният премиер Марин Райков не го освободи от поста - напротив, назначи го за председател на създадения тогава Изборен борд.

Думите му предизвикаха гнева на лидера на БСП Сергей Станишев, който заподозря, че се готви манипулация на вота и още тогава поиска оставката на Константинов.

„Абсурдно е човек, който е заявил ясна политическа позиция, да ръководи преброяването на изборите", заяви тогава Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

133

23

преди 10 години

Правилно,на този не може да му се вярва. Прекалено пристрастен е а и стига му толкоз.Демокрацията е това, сменяемост. Няма вечни началници и вечни слуги,всичко тече.Този най после ще ни освободи от присъствието си. Браво.

132

Инженер

преди 10 години

Ей, срам нямате, когато трябва да оплюете някой, жалки платени драскачи. Пред нищо не се спирате, та почнахте и с война да плашите хората. По-нелепо нещо не можа ли да измислиш? Математиците били виновни, те били съсипали България. И професорът бил агент на ЦРУ и на него НАТО разчитали да им осигури коридор за войната с Иран. Мисля, че трябва да намалиш тревата и екшън филмите и да си намериш истинска работа.

131

Muntcho Demokrata

преди 10 години

БТВ, 16.07.2013 проф. Михаил Константинов :" ...Ако се дестабилизира и България няма да има логистика и самолетите идващи от Великобритания няма да има къде да кацат..." Ето за какво е загрижен маломуният професор - иначе голям професионалист, ерудиран, хинтелигентин, красив и прочия. България не бива да се дестабилизира, за да има къде да кацат натовците..Не разбирате ли какви *** ни управляват????

fallback