Ей така, ще обикаля. Снимка: Булфото

Ще дам всичко от себе си за просперитета на циганското население, а и на всички останали общества в България, обяви пред bTV Александър Методиев, депутатът от ДПС, станал извeстен като Бат’ Сали, изрекъл култовата фраза: "Аз съм черен циганин, не съм престъпник и ставам за законодател".

Още по темата
Влязъл със скандал в парламента, че е участвал в схеми за кражба на ток, днес той отказа да коментира тази тема. Попита обаче защо е било допуснато ромите да не си плащат електричеството.

"Трябва да виним самата държава, защото е допуснала това. Ако аз и вие не си платим тока, следващия месец ще бъде прекъснат. Защо са оставени досега да бъдат такива сметките на тези хора? 20 години защо не е спрянo, а сега някой се сети за тези нападки и ме обвиняват лично мен. Предполагам, че и някои други мои колеги ще бъдат обвинение в нещо, което няма нищо общо", каза той.

Издаде и "една тайна", че има запълнен религиозен календар - спазва и християнските, и мюсюлманските традиции.

Депутатът от ДПС заяви, че няма да си почива, макар че е редно депутатите да излизат във ваканция: "Аз няма да излизам във ваканция, аз ще продължа с моята работа, защото ще посетя всяко кътче на нашата родина, където има живеещи от циганското население, за да мога да се запозная на място с техните проблеми, а те са в доста голям мащаб".

Като съвсем нов член на парламентарната комисия по етика и вероизповедания той каза, че ще работи за промяната на отношението към циганското население.

Извън сериозните теми той обясни, че Бат’ Сали го наричат по-младите. "А Сали – това е рожденото ми име, дадено от моите родители, и така съм известен", завърши той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase