Снимка: архив, Булфото
fallback

Правителството одобри устройствените правилници на новите две министерства, който стават наследници на МРРБ - министерството на регионалното развитие (МРР) и министерството на инвестиционното проектиране (МИП).

Министрите възложиха съвместни функции на двете ведомства по провеждане на държавната политика по устройственото планиране на територията и инвестиционното проектиране, произтичащи от промените в Закона за устройство на територията.

За в бъдеще министърът на регионалното развитие ще ръководи осъществяването на държавната политика по устройство на територията, ще координира дейността на централните и териториалните органи на изпълнителна власт, на органите на местното самоуправление и местната администрация, и ще извършва контрол върху цялостната дейност по устройство на територията.

Министърът на инвестиционното проектиране пък ще осъществява ръководство и контрол върху дейността на участниците в инвестиционния процес, както и на дейностите по разрешаване на строителството, приемането и въвеждането в експлоатация на готовите строежи.

От функциите на досегашното МРРБ към МИП преминават дейностите по разработването на нормативни актове в областта на проектирането, изпълнението, експлоатацията и разрушаването на строежите и тяхното хармонизиране с правото на ЕС, държавната жилищна политика, строителният контро, кадастърът, геодезията и картографията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 10 години

Извинявайте, но останаха ли инвеститори, че чак министерство създаваме?

14

vesko02

преди 10 години

До STARBUCKS-USAНие не сме със света,даже не сме и с акъла си .Обаче сме търпеливи.

13

STARBUCKS-USA

преди 10 години

Целият свят намалява държавните служби в името на икономическата криза, България богата държава -назначава. Така е в модерния социализъм.А ония *** шарани, дето се катериха на Бузлуджа оня ден, ще има да сънуват сладки пенсии..............

fallback