Орешарски учуден, но щастлив от броя на подписите в защита на правителството му. Снимка: БТА
fallback

Благодаря на всички хора, които, въпреки ситуацията в страната, застават с лицата си и подкрепят правителството, коментира на брифинг премиерът Пламен Орешарски, който се срещна с представители на гражданска инициатива "За нов Обществен договор".

Oще по темата

На разговорите, които продължиха над един час, те му представиха междинните данни от провеждащата се национална подписка с граждански искания.

"Имах кратка среща с инициативния комитет, който събира подписи в подкрепа на правителството. Впечатлен съм от броя на подписите", каза Орешарски.

От инициативата обаче уточниха, че подписката не е в подкрепа на правителството, а за нов обществен договор. 327 000 подписа са събрани до момента, като подписката продължава.

"Искам да благодаря на всички хора, които въпреки създадената обществена и медийна среда в страната не се поколебават да застанат с лицата си зад действията на правителството. Аз неколкократно съм споменавал, че за мен са важни както протестиращите, така и тези, които не протестират, и тези, които подкрепят правителството. Никога не съм правил спекулации с броя на едните или на другите", настоя обаче премиерът.

По думите му на разговорите са обсъдени действията на правителството "и аз ги уверих, че ще продължаваме да работим по тях. За съжаление, в момента обществото не обсъжда програмните приоритети, а странични дейности", каза той.

Пламен Орешарски обаче вметна, че проблемите се решават на избори, а изборите са били скоро.

"Правителството ще продължи да изпълнява програмните приоритети -  такива, каквито ни бяха гласувани в парламента в началото на мандата", категоричен бе той.

На свой ред Стоян Тодоров от гражданското сдружение предложи да се излъчи работна група и да се организира нова кръгла маса, на която представители на МС, НС, експерти, граждани да поставят своите искания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

343

smehurko:)))))))))))

преди 10 години

"Проблемите се решават на избори, а изборите бяха скоро" Думи на Орешарски .Да споменава нещо за Костин Брод НЕЕЕЕЕЕЕЕЕ:) ДА споменава за над 500.000 мъртви гласове НЕЕЕЕЕЕЕЕ:))))) Да споменава за доказано и филмирано купуване на гласове НЕЕЕЕЕЕ:)))))))).Въпроса е защо ЗАЩОТО ЛИПСВА Г-л Прокурор и прокуратура :))))))))

342

smehurko:)))))))))))

преди 10 години

Г-н Орешарски е голям финансист:))))))))))) те го лъжат той си вярва:)))))))) за 20 дена над 240.000 подписа в 12 области:)))))))))) =20.000 за 20дена= 1000:)))))))))))))))))))))))))))))за 6 часа:)))))))) =156 за 60 минути=средно 2,5:)))))))))))))) е само приценете колко е кадърен:)))))))

341

Експерт

преди 10 години

Прогноза за следващото правителство излъчно от този легитимен парламент:Доган - Министър-председателСидеров - министър на отбранатаПеевски - министър на вътрешните работиШамара - министър на културатабат Саали - министър на енергетиката

fallback