Антон Кутев. Снимка: архив, БулФото
fallback

„Протестиращите имат категорично неприемливи искания – вие трябва да си отидете, защото ние ви мразим“, заяви депутатът от „Коалиция за България“ Антон Кутев пред БНР.

Кутев поясни, че протестиращите искат нови избори, а вотът е бил твърде скоро. "Този срок не е достатъчен, за да покаже резултатите от едно правителство. Труден е диалогът, но ние сме длъжни да го търсим“, каза Кутев.
По повод случая с белия автобус, с който се опитаха да изведат депутатите от парламента миналата седмица, той заяви, че не е бил счупен само един прозорец, а най-малко пет.

Депутатът уточни и че един камък не чупи прозорец. „Категорично полицейски палки не са удряли по автобуса и не са имали никакво основание да го правят. Това бяха камъни и бяха стотици камъни. Една част от тях са паднали в автобуса, останалите по главите на полицаите“, каза той. Според него от всички, които са оградили автобуса, само около 20-30 са хвърляли камъните. Кутев беше категоричен, че камъните са били достатъчно големи и това е показателно, че предназначението им е било да убиват.

Oще по темата
Депутатът заяви, че е убеден, че изкарването на белия автобус и появата му на мястото, където има най-много протестиращи, е грешка.

На въпрос дали има диалог между протестиращи и управляващи, Кутев обясни, че разговори между двете страни са абсолютно задължителни. Народният представител добави, че на Бузлуджа симпатизантите на левицата са показали ясно своята подкрепа и към правителството, и към БСП. Депутатът изрази съжаление, че до този момент протестът не е излъчил лидери, с които да се води конструктивен диалог.

На Бузлуджа категорично усетихме подкрепа към правителството. Там имаше над 50 000 души и това не са 50 000 души, които се разхождат на жълтите павета след работа, заяви червеният депутат. Той обясни, че отиването на Бузлуджа е коствало на много от симпатизантите да тръгнат към върха в два през нощта заради отдалечеността на много от регионите, докато протестиращите в центъра на столицата отиват там след работа.

Кутев поясни, че депутатите ще продължат работа, защото има няколко много важни теми. Една от тях според него е актуализацията на бюджета, а като част от него е социалният пакет. На въпрос как депутатите ще продължат да ходят на работа, Кутев обясни, че е дискомфортно от една страна да бъде питан как ще ходи в парламента и същевременно да чува протестиращите, които казват „няма да ви пуснем да влезете“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

258

ГОСТ

преди 10 години

Кутев имаш много поэдрави от КЪТИ дето те тресна 100 пъти

257

тоя как лъжееее

преди 10 години

Ако бяха стотици, щяха да пробият някоя глава, ама камъни май има само в главата на Кутев. И какъв е извода - полиция, която може да спретне такъв фарс срещу народа, какво ли още може да измили само за да стиска властта една клика! Очакват се още приключения със съмнителна режисура!

256

smash the red

преди 10 години

когато ще им се наложи да овайкват не само няколко преградени с кофи за *** пресечки и не само няколко десетки квадратни метра извадени тротоарни плочки. Случващото се, когато се наложи, навсякъде по света, положително ще им се случи най-сетне и у нас.Съветвам ги да чуят навреме подземния тътен, който чувам съвсем ясно.

fallback