Мирослав Найденов. Снимка: Булфото
fallback

Цветан Цветанов ще е следващият, който ще изгърми след Искра Фидосова, обяви бившият земеделски министър в кабинета на ГЕРБ Мирослав Найденов.

"Бойко Борисов ми е бил министър-председател, затова не го атакувам директно. Мисля, че той сбърка, като защити Цветанов", каза Найденов пред Нова телевизия.

"Обществеността знаеше, че Искра Фидосова не правеше една стъпка без Цветан Цветанов. А аз бях в много обтегнати отношения и с двамата", призна бившият земеделец номер едно.

Oще по темата

"Тя си позволяваше да вдига телефона на Борисов, да се разпорежда от негово име. Всички редакции на законодателство са минавали през нея, преди да влязат в Народното събрание, тъй като тя беше председател на Правната комисия. Борисов правеше опити във времето назад да я отстрани, но Цветанов я пазеше", отсече той.

По думите му големият проблем на Бойко Борисов е в това, че по време на управлението се е бил съсредоточил върху управлението на държавата и е позволил на двамата да се вихрят в ГЕРБ.

"Проблемите са в партията. Има двоен аршин и затова много хора си тръгнаха от ГЕРБ. Бойко Борисов дължи обяснение за това", настоя бившият министър.

Той посочи, че сам си е тръгнал от листата на ГЕРБ и хората, които правят новия политически проект, са го поканили да участва.

"Аз не мога да съм начело на новия политически проект, защото срещу мен има повдигнато обвинение. Няма ние да бъдем лицата, искаме да го дадем на хората. Искаме да изкупим част от вината", каза за новия проект Мирослав Найденов, но не посочи кога и как ще се структурира, нито пък как ще се казва.

"Политическият проект има различни начини на финансиране, но когато се стигне до това, ще бъдат обсъдени начините на финансиране и те ще бъдат публични", обясни Найденов и допълни, че има хора от сегашната структура на ГЕРБ, които биха се присъединили към него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

ivan

преди 10 години

А защо мълча, като беше министър? От страх да не ти спрат кранчето ли? Жалко е когато не си на власт да плюеш, не мислите ли?

74

Анонимен

преди 10 години

най долното нещо да си предател

73

до 83

преди 10 години

ако искаш, оплачи се и от Туитър

fallback