Михаил Миков. Снимка: Булфото

Това, което заяви Бойко Борисов, е голяма поредна негова лъжа. Така председателят на Народното събрание Михаил Миков отговори на думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че затворил парламента от някоя белградска кръчма без да има никакво право.

Преди два дни бившият премиер, видимо вбесен от призивите за връщането на ГЕРБ в НС, се нахвърли на шефа на парламента с думите:

Още по темата
"Върхът на всичко беше този псевдопредседател на Народното събрание, който само смях може да събуди в хората с поведението си, някъде от Белград, от някаква кафана най-вероятно, някъде от някаква кръчма затваря парламента.

Този, който казваше ние да се връщаме в парламента, и ние се върнахме да обясним още един път безумието на актуализацията на бюджета, е някъде по белградските кръчми, защото надали, когато парламентът е обсаден седмици наред, той има някаква работа в чужбина", отсече тогава Борисов.

Днес Миков беше провокиран да направи лично обяснение по нападките, след като депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова също го обвини, че си е позволил от Сърбия да отменя заседание, визирайки несъстоялото се парламентарно заседание в сряда.

Тогава председателят на парламента отправи призив към депутатите да не идват на работа на 24 юли заради кървавите стълкновения от предишната нощ.

"Не смятах да вземам отношение по една лъжа, която се тиражира от два дни по повод мое официално посещение в Сърбия", каза Михаил Миков и посочи, че в Белград е имал официални срещи с председателя на парламента, президента и министър-председателя на Сърбия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase