Искра Фидосова Снимка: архив, БТА
fallback

Кадруването или опитите за такова е била основната грешка на Искра Фидосова. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на ГЕРБ Красимир Велчев в кулоарите на НС. Тя като депутат е работила добре и като председател на правната комисия е работила добре. Да се отхвърлят всички неща, които е направил един човек, не е редно, заяви Велчев и допълни, че когато човек много работи, се претоварва и му се случва да греши.

Зам.-председателят на ГЕРБ обясни още, че не знае с точност кого и колко души е успяла да назначи Фидосова, до него нямало такива сигнали.

Явно е имало такива обаждания към администрация, министри и други ръководители на звена и агенции. Това тефтерче показва такива сигнали, заяви още Велчев, визирайки прословутото тефтерче на Филип Златанов, който доскоро оглавяваше комисията за конфликт на интереси. 

Oще по темата
В него фигурират указания за различните преписки и за лицата, които се разследват от комисията. На много места в тефтерчето е посочено да се чака обаждане или да се позвъни на И.Ф., а най-често срещаните инструкции са: "Да се удари", "Да се забави", "Да се добавят други преписки". Заради скандала Искра Фидосова подаде заявление за напускане на парламента, оттегли се и от ръководството на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и Велчев обаче се разминаха във вижданията си какво ще прави партията оттук нататък в НС. По-рано днес Борисов намекна, че формацията остава да гласува в парламента. Велчев обаче обясни, че ГЕРБ по-скоро ще влизат избирателно.

Ще влизаме там, където се разглежда Изборният кодекс и евентуално бихме участвали в социлната сфера. При всичко, което се повдига от протестиращите, ние ще участваме, заяви Велчев.

Няма да стоим тук и да губим времето и парите на данъкоплатците за неща, които нито са съществени, нито са важни, заяви Велчев по повод другите законопроекти.

Какво наложи сега нов Избирателен кодкес. Ние сме внесли законопроект за изменение на сегашния. Смятаме, че тези поправки, които предлагаме, отговорят на исканията на протестиращите, каза още зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.  Според Красимир Велчев не бива да се променя целият ”пълнеж”, защото важните параграфи били 4-5.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Говори Велчев

преди 10 години

Внимание ! Внимание ! Говори радио Велчев ! Всички от герб мнооого работим и затова грешим.А нашият отговор е : Ние не вярваме и няма как да понесем мнооооооого смрадливия резултат от "работата" на всички в герб !

33

Анонимен

преди 10 години

PORAZQVASHTATA SNAGA - dqsnata ryka na VINETU...

32

Анонимен

преди 10 години

Само един глупав , наивен човек може да твърди, понеже много е работела може да е сгрешил. ми нали си спомняме наглостта, с която говореше по телефона с Ваньо Танов и уреждаше някаква калинка за митниците. Тези хора нямат морал и другите също но представителите на ГЕРБ избиха римата със своята наглост, неграмотност, некадърност, престъпност.

fallback