Протестиращи започват пак да се събират пред парламента. Снимка: Dnes.bg
fallback

Пред парадния вход на Народното събрание вече се събира първата бодра смяна протестиращи "На кафе" в 41-вия ден от протестите.

Недоволните смятат за успех това, че днес депутатите няма да заседават и парламентът няма да работи, предаде БНТ.

Oще по темата

Късно снощи, след като напрежението ескалира при опита на полицията да изведе с автобус блокираните в НС министри и депутати, председателят на парламента Михаил Миков призова народните представители днес да не идват на работа.

Полицейското присъствие около парламента е засилено. Сградата е опасана от метални заграждения. Има коли на жандармерията. Движението по бул. "Цар Освободител" обаче не е спряно.

Преминаващи автомобили сигнализират с клаксони подкрепата си към протестиращите, които се събират около паметника на Царя.

Протестиращите се надяват вчерашните заседания на комисии по актуализация на бюджета да се окажат и последния работен ден на 42-рия парламент.

Така денят за демонстрантите започва с надеждата, че днес ще бъде подадена оставката, която искат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 10 години

samo taka xora

49

ognyanz

преди 10 години

До 54: Това, което ти се иска да бъде и това, което е са две различни работи. Мнозинството от хората не искат избори сега, а много хора очакват правителството да изпълни социалната си програма. Така че бат'ти Бойко ще трябва да почака за нови избори. Независимо дали това му изнася или не.

48

До комунистчетата

преди 10 години

Вие сигурно си контактувате само по между си и не виждате и чувате, че протестите се подкрепят от повечето хора, включително и в провинцията. Особено от младите хора, а те са бъдещето на България. ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО. СТАНИШЕВ ДА СИ ХОДИ ПРИ ПУТИН И ДА СИ ПРАВЯТ ЕВРАЗИЙСКИЯ ПРОЕКТ, НО БЕЗ БЪЛГАРИЯ!

fallback