Вивиан Рединг. Снимка: Булфото

"Корупция, олигархия, липса на прозрачност в работата на институциите, отчаяни сме". Това чувам, откакто съм дошла в България", сподели зам.-председателят на ЕК Вивиан Рединг по време на Граждански диалог за реформите в Европейския съюз и бъдещите законодателни инициативи.

Още по темата
"Демокрация не може така да работи", отсече тя и уточни, че не се намесва във вътрешните работи на страната ни.

"Силната демокрация иска силна съдебна система. Корупцията изяжда демокрацията. Олигархията и демокрацията са смъртни врагове. Двете в едно ги няма", продължи с критиките си Рединг.

Тя призова политиците у нас да създадат такава избирателна система, че гласът на народа да се чува, преди да се вземе едно решение.

"Политиката е служба на народа, а не службичка за мен", коментира още тя.

Рединг призова протестиращите да вземат нещата в свои ръце.

"Бъдете следващите в парламента. Не бъдете само на улиците", настоя тя.

Млад мъж, които се представи като собственик на малка фирма, се оплака на еврокомисарката, че европейските пари не стигат до микрофирмите поради тежките процедури.

"Вчера чух една жена, която също има фирма и иска да расте, има добри идеи. Имайте предвид, че ще предам тези послания на моите колеги, които отговарят за финансирането на малките и средни предприятия, защото не е нормално да нямате възможност да го направите", заяви Вивиан Рединг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase