Росен Плевнелиев Снимка: архив, БТА
fallback

Хората задават посоката на институциите и 2013 година е годината на българското гражданско общество. А през последните 23 години обществото се чудеше дали „Радка пиратка” не измести „Върви, народе възродени”. Това каза президентът Росен Плевнелиев при откриването на Граждански диалог за реформите в Европейския съюз и бъдещите законодателни инициативи.

„Няма нищо лошо в това гражданите да са на улицата, защото те задават посоката. Днес основното задължение на политиците е да ги чуем, народът е този, който посочва посоката, този, който изисква и очаква”, посочи държавният глава.

Зам.-председателят на ЕК Вивиан Рединг, която от вчера е в страната, обясни, че ще каже само едно изречение на български език и то беше: „Искам да ви чуя”.

Хората на улицата ми казаха, че искат да им се чува гласът, а не да остават отстрани на улицата, сподели тя.

На дискусията присъстват представители на различни граждански организации.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

123

Georgi

преди 10 години

Plevnq pisnalo mi e da ti slusham nevinnoto glasche i da ti gledam nevinnata mutra... Vsichki predelno ni e qsno che si podlogata na Borisov taka che se skrii..

122

Помак ли е

преди 10 години

Расимчо работи за чужди интереси целта е Българите да заборчеят и да робуват безплатно на запада.

121

минувач

преди 10 години

а,бе тоя за какви ни взима? одеве при втв-то някяквя продавачка на бижута ще ни обяснявя, че била при ЕР и представете си ни представлявяла с кухата си глава и усмян сурат!!!!

fallback