Кметът на Монтана Златко Живков. Снимка: Булфото, архив
fallback

Тефтерчето на бившия вече председател на комисията по конфликт на интереси Филип Златанов е позор за българската демокрация, заяви кметът на Монтана Златко Живков, чието име фигурира многократно в бележника, предаде БТА.

Живков обяви, че според него не може в нормална демократична страна като България да има шпицкоманди и наказателни отряди като тези от времето на Сталин, които да се саморазправят с опонентите на властта, не може обществени комисии да бъдат използвани като средства за саморазправа с неудобните.

Oще по темата

Кметът коментира, че не може едни хора да решават по такъв лековат начин съдбата на други и срещу името на обществени личности да се слагат думи като "да се удари", " да се помилва" и т.н.

Живков припомни, че точно преди година, на 19 юли 2012-та, Комисията за предотвратяване конфликти на интереси излезе с решение срещу него, заради това, че е давал лекарства на инвалидите от войните с общински средства през аптеката на съпругата си.

По-късно това решение беше отменено от Апелативния съд в София, който присъди комисията да плати 900 лева разноски по делото. Потърпевш от действията на същата комисия беше и заместник-кметът на Монтана Румен Ангелов, който бе принуден да напусне поста си, припомни Живков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

BARNENSKI

преди 10 години

A SGA KOI 6TE STA4KUVA ZA TOVA TEJTER4E? NE RAZBRAHTE LI 4E TAZI MUTRENSKA PARTIA GERP TRIABVA DA SE ISTRIE NA4ELO S MUTRATA BOKO TIKVATA KAKTO VINAGI TOI NI6TO NE ZNAEL SELSKI HITREC

17

ЕДИН

преди 10 години

И.Ф. не можа да бутне Злати от кметското място,не спечелиха изборите в Монтана(щеше да скача във фонтаните на центъра)не успя и с компромати да свали кмета и дойде нейния ред.Така както ТЯ постъпи с Димитър Аврамов сега като бумеранг се върна двойно.ИМА ГОСПОД!

16

Шoп

преди 10 години

В крайна сметка купувал ли е лекарства за общината от аптеката на жена си или не?И в крайна сметка какво лошо има, че са го проверили?

fallback