Снимка: архив, Булфото
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече да е знаел за подхода на Искра Фидосова за следене на депутати и политически опоненти, описани в станалото вече скандално тефтерче на бившия шеф на Комисията за установяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

Бившият премиер отрече и това да е ставало под неговото давление, както и това, че с отстраняването на Фидосова от ГЕРБ той си измива ръцете и излиза сух от скандала.

"Ако беше с мое знание, нямаше да взема вчера това решение за Фидосова", каза той.

"Това тефтерче е негативната част от нашето управление. С едно такова тефтерче се нанася клеймо на партията", призна Борисов в предаването "Панорама" по БНТ.

Oще по темата

Той каза, че разговорът с Фидосова е бил тежък, продължил е около час, и след него тя е решила да се оттегли като депутат и е отстранена от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Борисов призна, че много пъти хора са му подсказвали, че тя работи и от името на Цветан Цветанов, и от негово име.

"Обаждал съм се да питам Искра, включително и Цветанов, питал съм – вие това нещо знаете ли, те са отричали", каза лидерът на ГЕРБ.

"Аз не съм обръщал внимание на това, което е било грешка", допълни той и поясни, че десетки пъти е говорил вътре в партията си да не се воюва с президентството, с която и да е политическа партия, по различен от закона начин.

Бившият премиер не пожела обаче да гадае дали тефтерчето съществува или не, въпросът по думите му сега е оставен в ръцете на прокуратурата да прецени доколко истински са фактите и имената вътре в него.

В коментар на продължаващите протести, Бойко Борисов призова да се вслушат в гласа на хората, а те искат едно – искат предсрочен вот.

"Хората искат дата за предсрочни избори. Дали след месец, след шест месеца – нека управляващите да предложат. Това е добре за тях, за да падне напрежението. Нищо не пречи, ако сме отговорни лидери, да кажем, при следващите предсрочни избори се задължаваме всички, ако трябвада се заключим и докато не се излезе с правителство, да не ни пускат. Ако не става – пак, пак… В противен случай, фондовете си заминават, икономиката затъва… Може да се намери добро управление", категоричен бе бившият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

475

popov

преди 10 години

Nauchete se milichki hlapeta na pravogovor, i togava mislete za politika. Che ot takiva kato Vas, negramotni, strada durjavata ni...P.SNiamam kirilica pod raka za koeo se izviniavam. Gelence za tezi kato teb stava na vapros.

474

геле

преди 10 години

ти ли незнаеш бе *** скапан корумпиран червен *** под прекритие

473

ee

преди 10 години

Бойко, голям бушон гръмна. Тя И.Ф. си е бушон за трифазен ток.Сега ти и пъпеша сте на пангара. Вие гърмите при 12 волта... да видим само дали някой ще извади батерийте от джобното фенерче ;)

fallback