Димчо Михалевски. Снимка: Булфото

АМ "Тракия" е огледало на целия процес, който се развива в България през последните 40 години. Това обясни депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски пред БНР.

По отношение на мораториума за сделките с държавни имоти по морето, той заяви: Това е малко абсурдна ситуация в нашето общество, защото този мораториум има за цел да предизвика изпълнителната власт да си свърши работата, която и е приписана така или иначе по закон. Преди повече от 6 години Законът за строеж край черноморското крайбрежие задължаваше да се направят кадастрални карти на природните образувания. Това не се случи. Изпълнителната власт очевидно си правеше оглушки, помните "Дюнигейт". За да няма повече оглушки, налагаме временен мораториум със срок до 12 месеца.

Михалевски коментира и политическата обстановка в страната като заяви, че според него липсват два хоризонта. Единият е на протестиращите, а другият - до кога парламентът може да работи под обсада. Според депутата ултиматумът от едната страна и тоталното упорство от другата страна – и двете позиции не са решение.

Властта не е самоцел, но има важно задачи, които трябва да се решават в момента, които касаят живота на всеки един от нас, свързани с бюджета и с европейските средства. Михалевски бе категоричен, че нито едно правителство не е свършило толкова работа за краткото време на своето съществуване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase