Йордан Цонев. Снимка: Булфото
fallback

Най-ниският времеви хоризонт на кабинета „Орешарски“ е през май 2014 г., а дотогава той трябва да реши неотложни проблеми, свързани с бюджета, с регулаторните органи и антимонополното законодателство. Това заяви пред TV 7 председателят на бюджетната комисия в парламента Йордан Цонев, зам.-шеф на ПГ на ДПС.

„Непоносимостта на хората е висока, натискът е изключително силен, в резултат на това започваме да правим нещата, които хората искат”, увери Цонев, като направи паралел с това как се е действало в предишни периоди, когато не е имало такъв натиск.

Според него сегашните грешки на мнозинството не са по-различни от допускани преди грешни ходове, разликата обаче е в повишената чувствителност на гражданите, която принуждава управляващите да се коригират веднага.

„Само едно искане няма да бъде чуто – искането за незабавна оставка, защото тя не е належаща, не би била полезна за страната, нито за тези, които я искат”, заяви Йордан Цонев.

Той увери, че под натиска на улицата мнозинството работи по-добре и по-бързо и за него положителното в гражданските протести е, че се работи по исканията на гражданите.

„Работата на този парламент и на този кабинет е ограничена във времето от самия резултат на изборите, но те просто сега трябва да си свършат работата”, смята представителят на ДПС.

Той бе категоричен, че трудностите не бива да спират управляващите да извършат „полезните неща, които половината България иска”.

Мнозинството пък според Йордан Цонев е заложник не на „Атака”, а на ГЕРБ, която не желаела да влезе в парламента като опозиция.

Подготвя се и пакет от мерки за защита на потребителите при финансови спорове, срещу монополните цени, естествените монополи и картелните споразумения, каза още Цонев.

Според него най-важната мярка в това отношение са промените в Закона за обществените поръчки, които ще осигурят достъп до финансиране на малките и средните фирми.

„Ще има електронни обществени поръчки и електронни търгове до определено ниво, ще го направим категорично”, зарече се още Йордан Цонев.

„Най-вероятно трансферите към офшорните компании ще бъдат облагани с данъци и на тези фирми най-вероятно ще им бъде забранено да участват в обществени поръчки”, съобщи още Цонев.

Той уточни, че в момента се подготвя пакет от мерки, които да отговорят на препоръката на Европейската комисия за изработване на специално законодателство по отношение на офшорките.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

149

Journey

преди 10 години

Противен наглец!Ако бяхме в нормално европейска държава, сега щеше да си на едно друго място.

148

кума Лиса

преди 10 години

МЕНТА, НЯМА НА КОГО ВЕЧЕ ДА СЕ НАДУПИТЕ, ЗА ДА ОСТАНЕТЕ НА ВЛАСТ. ПРЕДИ БЕШЕ ЛЕСНО - КУКЛОВОДИТЕ В СЯНКА, А ВИЕ ИМ СЕРВИРАТЕ ДЪРЖАВАТА С ПОДХОДЯЩИ ЗАКОНИ! СЕГА НЕ ПРОСТО СЕ ПОВДИГНА ЗАВЕСАТА, АМИ ПАДНА ЦЕЛИЯТ КОРНИЗ И ВИ ВИДЯХМЕ - ЕДНА РАЗПАСАНА ТУМБА ОТ ПОЛИТИЦИ, СЛУГИТЕ ИМ, ОЛИГАРСИ, ДАЛАВЕРАДЖИИ И ОБИКНОВЕНИ ДИЗАЙНЕРИ. НЯМА СКРИТО ПОКРИТО. ЩЕ СИ ИДЕТЕ БЕЗ ВРЕМЕ. ТАКА СТОЯТ НЕЩАТА И Е ЖАЛКО, АКО С ТВОЯ ОПИТ НА ПРОВИНЦИАЛЕН ИЗМАМНИК, НЕ СИ ГО РАЗБРАЛ!!!!

147

Анонимен

преди 10 години

След като лице с прякори мента и салфетка, а те не са случайни (за образование не знам,то се купува лесно), е шеф на бюджетната комисия, какво искаме! Едно пиколо от Тримона, политически хамелеон! С какви очи гледат! Наглост, целяща сблъсъци! Те без кръв не могат, видяхме и провокациите през февруари!

fallback