В предния парламент Велчев бе един от-най редовните депутати. Снимка: архив, Булфото
fallback

Стриктно следим работата на парламента, това, че не сме в зала, не означава, че не работим, заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

Така той коментира днешния отчет на премиера Пламен Орешарски пред народните представители.

За предоставените от министър-председателя данни, че има 770 млн. лв. неразплатено ДДС, Велчев заяви, че когато правителството на Бойко Борисов е подало оставка, тази сума е била 220 млн.лв.

"Как се натрупаха още 550 млн.лв., кой ги натрупа и дали са направени през последните два месеца?", попита той и още веднъж настоя, че актуализация на бюджета не е нужна.

Велчев коментира, че е изпълнено обещанието за разкриването на нови работни места, защото от 16 парламентарните комисии са станали 24, към които има и съответен персонал.

"На всички комисии има по четирима заместник-председатели - нещо, което никога не е било, те са с ранг на заместник-министри и получават 20% над заплатата си", добави Красимир Велчев.

Oще по темата
"Създаването на работни места - добре, но защо започват от себе си?", попита той по адрес на управляващите.

За последния месец депутатите от ГЕРБ са икономисали от бюджета на Народното събрание 250 000 лв. за заплати, както и допълнителни разходи за командировъчни, коли и шофьори, пресметна още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

КРАТУНОЧУПАЧ

преди 10 години

До Анонимен:ЩО БЕ АНОНИМ ТИ НЕ СИ ЛИ КРАЛ!И НА МЕН КАТО МИ ДОЙДЕ НА ГЮМЕ И АЗ ЧЕЛАСТРЯ!

65

ож

преди 10 години

Тъй де Красьо, дебнете ги, ама и те ви навиха юларя, и хич не ви сеферят. Бат Бойко какви не иширети не пробва да се върне като *** на деПутатската банка до Лиленце. Да, ама го е страх Боко, голям страх го гони. Как да отиде Боко като *** на деПутатската банка, ами онзи злодей Сидеров веднага от трибуната ще ревне ГЕРБ напуснаха като АСЛАНИ, ГЕРБ се върнаха като Н*РАНИ, такъв злодей е Сидеров, и Боко пак ще вдигне кръвно, и пак Правителствена, и пак едни мюфтии и попове като тръгнат на раздумки и молитви, оле, оле. Пък и Лиленце трябва да дежури.. пак оле

64

ЕИШ

преди 10 години

ЕГАТИ МИШКИТЕ ....ЖИВЕЯТ ВЪВ ВЕЧЕН СТРАХ....ВСЕКИ ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ С БРОНИРАНА КОЛА...С НАШИ ПАРИ

fallback