Асен Агов. Снимка: Булфото
fallback

Изход има, има път напред, пише в текст до "Дневник" бившият депутат от СДС и след това ДСБ, (в пет парламента между 2005 и 2013 г.) Асен Агов. Протестите, многообразието на участниците в тях, многоликите им възгледи сякаш налагат да се търси много по-широка платформа за политически действия с цел изход от агонията и оздравяване на българската демокрация.

Такава цел е кауза, а сборът от партии не е кауза. Някога СДС беше такава платформа и също така многолика. Тя постигна историческата си цел и с това като че ли се изчерпа. Способностите и уменията да се поставят и да се постигат ясни цели обаче не са изчерпани. Те са се предали на ново поколение, което днес е на улицата, а утре е обречено да оздрави българската демокрация чрез своето управление. То се нуждае от политически инструмент, с който да управлява. Една Платформа за Оздравяване на ДЕМокрацията (ПОДЕМ)може да бъде такъв инструмент.

Достатъчно малко останахме, за да продължаваме да се цепим, казва в интервю за "24 часа" лидерът на СДС Божидар Лукарски. Той обяснява своята визия за обединение на десницата: "Моята идея е блокът на десноцентристките партии да бъде като едно Народно събрание извън парламента. Да е от специалисти, които дават решения на проблемите на гражданското общество и на България. Това ще е ковачница на политики, идеи и ценности, изработвани от експертни съвети. В тях ще е представен и СДС и останалите десноцентристки партии. Вратата не е затворена за никого вдясно. Тя е затворена завинаги със сигурност за БСП и ДПС. Но определено нашите различия с ГЕРБ се основават на оценката ни за тяхното управление, която е негативна." Според Лукарски по-реалистично е предсрочни избори да има в късната есен или началото на зимата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

mimcho1727

преди 10 години

не трябва да се дава шанс на бойко!

27

Гражданин

преди 10 години

Все си мисля, че ще надделее разума в свестните хора у нас - трябва да се даде шанс на младите като Лукарски например - ЗА ДА НАМЕРЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО В ПАРЛАМЕНТА ХОРАТА ОТ УЛИЦАТА. И да разчитаме, че няма да ни излъжат. Друг шанс според мене няма за промяна. Мили хора, не гласувайте никога за БСП и ДПС.

26

помня

преди 10 години

Изчерпа се защото ни предадохте и краднахте и с г*за...

fallback