Десислава Ананасова. Снимка: Impact Press Group
fallback

ГЕРБ няма да влезе в парламента нито на изслушването, нито ще бъдем в залата при гласуването за директор на Здравната каса, заяви депутатът от партията и бивш здравен министър Десислава Атанасова пред БНР.
Днес в здравната комисия двамата кандидати да оглавят Касата Румяна Тодорова и Динчо Генев ще представят позициите си. 

Познавам и двамата кандидати. Когато д-р Тодорова управляваше Касата, три години нямаше Национален рамков договор, лекарите протестираха. Д-р Генев е изразявал винаги своята позиция, но не съм съгласна, че общинските болници са били низвергнати от системата. С д-р Генев съм водила многократни разговори. Ще ми е интересно какви позиции ще изложат, любопитна ми е позицията и на двете парламентарни групи. "Атака" пък се обяви за национализация на Здравната каса, припомни Атанасова.

Oще по темата
Тя съобщи, че днес ще бъде внесена жалба в Конституционния съд за смяната на д-р Пламен Цеков.

Предполагам, че вече е договорено единият да бъде управител, другият – подуправител. Вече е ясно, че всичко се решава със задкулисни договорки, подчерта Атанасова.

Такава договорка няма, отговори д-р Нигяр Джафер от ДПС. Тя на свой ред обвини ГЕРБ за управлението им - смяната на няколко министри на здравеопазването и шефове на Здравната каса.

Нашата кандидатура представлява различна гледна точка към системата, каза Нигяр Джафер, която е председател на здравната комисия в НС. По думите й д-р Генев представлява общинското здравеопазване.

Тази част от системата беше подложена на голям натиск, но продължава да обслужва две трети от населението на България. Д-р Генев е член на Сдружението на общинските болници. Нашият кандидат е с по-различен профил, но също е достоен. Смятам, че и двамата кандидати са достойни и днес ще разберем какви са техните позиции и какви са техните виждания за решаване на проблемите в НЗОК, каза Джафер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

ivo

преди 10 години

Няма такава държава и правителство.само как си разпределиха баницата.изумително.сестрата на илияна йотова,любовницата ония,бившата на другия.здраво оплетени комунистически черва,е затова ще ги измете народа.от алчност забравят да мислят за последствията, но народа няма да забрави да помисли за тях.нагли до безобразие!

43

АНОНИМНА

преди 10 години

НЕКА ИМА ЕДИН ЗАСВЕТА МИНИСТЪР НА НАРОДНОТО ЗДРАВЕ. НЕКА ТОЙ ДА ПРЕДЛОЖИ НЕЩА , КОИТО ДА КАСАЯТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ , А НЕ ТЕЗИ СЪС ЧАСТНИТЕ ЗДР. ЗАВЕДЕНИЯ, ТОИТО НАЙ- ЖЕСТОКО СМУЧАТ ЗДРАВНАТА КАСА. НЕ МОЖЕ ЕДИН МАЛЪК ГРАД КАТО ПАЗАРДЖИК ДА ИМА 3-4 ЧАСТНИ ЗДР. ЗАВЕДЕНИЯ. НЕКА СЕ ПОУЧАТ И МАЛКО ОТ ЧУЖБИНА.НЕКА ПООТРЕЖАТ ДОГОВОРИШТЕ СЪС ЧАСТИТЕ ЗДР. ЗАВЕДЕНИЯ И ЩЕ ВИДИТЕ ПРОГРЕС НА ДЪРЖАВНИТЕ ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ.

42

БГ

преди 10 години

БСП, ДПС и Юруш, я проверете Румяна Тодорова на коя червена функционерка е роднина и после пишете!Оставка на правитъелството на Олигарски!Бойкот на мрдиите на Пеевски!Да живее България!Протести до оставка.ю, че са вредни за българшината по тези земи!

fallback