Бойко Борисов и Джонатан Алън Снимка: ГЕРБ
fallback

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обсъди вътрешнополитическата ситуация в страната с посланика на Великобритания у нас Джонатан Алън, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Борисов обяснил пред Алън, че ГЕРБ е напуснала парламента заради „безпрецедентния опит на БСП, ДПС и Атака да изолират от управлението на страната най-голямата парламентарна група, която спечели изборите“. 

Новата тройна коалиция няма подкрепата на българските граждани и това личи от продължаващите вече над 20 дни многохилядни протести по площадите на страната, подчертал  Борисов. 

„Бизнесът, синдикатите, неправителствени организации и президентът свалиха доверието си от правителството на Пламен Орешарски и призоваха за предсрочни избори. Това правителство и този парламент са изгубили каквото и да е обществено доверие, включително и това на посланиците. Затова нашата позиция остава непроменена – ще се върнем в парламента само за промени в изборното законодателство, след които да се върви към незабавни избори“, заявил още експремиерът. 

От своя страна посланикът на Великобритания Джонатан Алън предал на експремиера Бойко Борисов писмо от британския му колега Дейвид Камерън. В него британският премиер отбелязва, че приключването на управлението с толкова нисък дълг и бюджетен дефицит е истинско постижение.

Камерън изказва своята благодарност към Борисов за сътрудничеството и приятелството им през последните четири години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

141

пешо

преди 10 години

ааа, тука се включиха платените драскачи на кутев!Ясно е за всеки!маавимръсна

140

kalinkamalinka

преди 10 години

Борисов в детската градина : тате, тате я ги виж взеха ми играчката...

139

Анонимен

преди 10 години

тези чужди посланици да не се намесват във вътрешни работи на други държави. Видя се ,какво направиха французите в Мали, на кого помагат британците. От тяхната помощ , стигнаха в Египет до гражданска война. Естествено , че Борисов им харесва, като ги слушка в глупостите

fallback