Снимка: архив, Булфото
fallback

SMS атака на пленарната зала бе осъществена днес. Депутатите получиха съобщения, а като подател беше посочен председателят на парламента Михаил Миков.

"Абсолютно нищо особено", коментира съдържанието им Митхат Метин от ДПС, който допълни, че всички депутати са ги получили.

"Административно съобщение: Днес тоалетните на НС няма да работят. Моля, използвайте химическите до "Александър Невски". Благодаря за вниманието", гласи едно от съобщенията.

Друг SMS обяснява, че менюто в парламентарния стол вече съдържа само домати.

"Излезе епикризата на Волен, имаме проблем", пък е трето съобщение от общо десетте, получени от избраниците ни.

Останалите 7 са:

"Колеги, достигнахме 100% от наличния ни кредит на доверие. За да продължим напред, подаваме оставка или подаваме оставка".

"Колеги, палавите снимки на Мая, за които писа pernik1.com, ще се показват само срещу декларация за подкрепа при следващия вот на доверие".

"Внимание! Има пробив в мобилната сигурност на НС! За да защитите телефона си от атаки, вдигнете го високо над главата си за 30 секунди с екрана надолу".

"Колеги, Делян каза, че идва в парламента - освободете две широки места на първия ред. Благодаря".

"Колеги, Бойко каза, че полива картофите, разхвърля блокадата пред дома си и идва. Сега ли гласуваме оставката или в понеделник на извънредно заседание?"

"Колеги, според НЦИОМ времето ни в този парламент изтича. Заплащаме с ½ от нашия политически рейтинг за всеки изминал ден или подаваме оставка сега".

"Колеги, не мога повече, ние с Мая си тръгваме! Разпускам заседанието:)"

Съобщенията правят очевиден паралел с протестите пред сградата на парламента. Основната теза на депутатите също беше такава – акция на протестиращите, които се опитват да провалят пленарния ден.

"Когато човек е публичен, трябва да е подготвен и за такива неща", заяви Митхат Метин, който беше категоричен, че не се чувства обиден. Той обаче не можа да покаже съобщенията на журналистите, като обясни, че има навика да си трие SMS-ите.

"Гледам на това като част от формата на натиск от протестиращите към политическата класа", допълни той.

Лявата Корнелия Нинова обясни лаконично, че гледа несериозно на акцията. "Не е това начинът за разговор с нас", отсече тя.

Петя Раева от ДПС определи съдържанието на съобщенията като "глупости".

Депутатката обаче се зачуди откъде някой е успял да намери мобилните телефони на народните представители.

Нейни колеги депутати обаче коментираха в кулоарите на парламента, че никак не е трудно хората да се доберат до мобилните им номера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

Analizatora

преди 10 години

Днес президента ни убеди, че е президент на ГЕРБ не на народа!Опитва се да отклони вниманието от належащите въпроси, а именно къде са офшорките, кога ще спре мутренското влияние и докога ще слуша Бойко да му поръчва какво да говори?В същото време Лидера на ДПС се прави на сърдит на своите коалиционни дружки ГЕРБ! Пак замесиха Атака и Волен! Май се притесниха да не излязат на светло далаверите им!Голям трън в очите им се оказа Волен, защото ги смъмри, защото им търси сметката, защото иска да спрат кражбите все неща които ги искаме всички, по тази логика ние всички сме луди и болни

93

armany789

преди 10 години

Добър ден на всички !!! Тук ще ви предложа един начин за добиване на доходи от дома с помоща само на интернет. Наложи ми се плата известна сума за да го получа но сега излага всичко на всички защото смятам че свободата на достъпа до информация е свещена. Посетете: probabgn.ovo.bg и се възползвайте. Същото се предлага и по рекламите по сайтовете но срещу заплащане. Работи и не иска инвсестиция

92

896778894

преди 10 години

Пърдим ви на смсите и на протестите и на кафетата и на герберастите ***.

fallback