Зинаида Златанова. Снимка: Министерство на правосъдието

Правосъдният министър Зинаида Златанова не конкретизира подробности около последния кадрови гаф на правителството с единия от новите й заместници, който отказа да заеме поста си.

Назначеният вчера от премиера Пламен Орешарски зам.-министър на правосъдието Иван Йорданов отхвърли предложения му пост във ведомството на Златанова часове по-късно.

Управляващият консулството на България във Франкфурт заяви, че никога не е давал съгласието си да поема пост в правосъдното министерство.

Днес Златанова настоя "да запазим репутацията на този млад български дипломат, на българската дипломация и на всички хора, които работят държавна работа".

Тя коментира случая единствено като повтори казаното от нея вчера – че разбира това решение и го приема.

"Минала съм през него, за да се работи тази работа, се иска много силна мотивация", заяви отново вицепремиерът и правосъден министър.

До няколко дни на премиера ще бъде предложена друга кандидатура за заместник-министър на мястото на Йорданов, обеща тя.

Още по темата

Така на този етап правосъдното министерство остава само с едни заместник – назначеният заедно с Йорданов вчера Илия Ангелов.

Той ще отговаря за Главна дирекция "Охрана" и Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" в Министерството на правосъдието.

Неговата квалификация напълно отговаря на задачите и на спецификата, които имат тези две структури на нашето министерство, каза тя. Златанова смята, че Ангелов ще се справи "прекрасно" със задачите си.

На въпрос дали той вече е уволняван от МВР в мандата на ГЕРБ, министърът уточни, че Ангелов се е пенсионирал, защото е навършил необходимата възраст.

Илия Ангелов е магистър е по технология на машиностроенето и металорежещи машини от ВМЕИ – Варна. Завършил е и Академията на МВР. Работил е като технолог в комбината за мотокари в Пловдив. В периода 1987-2003 г. е заемал различни длъжности в "Охранителна полиция" към ОДП – Пловдив. От 2003 г. е в ГД "Охрана" към Министерството на правосъдието, като е бил директор на Областната дирекция "Охрана" в Пловдив, която отговаря и за областите Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase