Мирослав Найденов. Снимка: архив, Булфото
fallback

„Категорично ГЕРБ ще се разцепи. Хората отидоха заради Бойко Борисов и заради ценностите на Европейската народна партия (ЕНП), а в момента самият той заяви, че партията е на Цветан Цветанов”. Тази категорична позиция изрази пред bTV бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

В отворено писмо партийни организации от цялата страна поискаха да бъдат отстранени Цветан Цветанов, Искра Фидосова и ковчежникът на партията Цветомир Паунов. По думите на Найденов причината за това е авторитарен и безпардонен стил на партийно управление, който те са наложили.

На среща в Етрополе членове на ГЕРБ са обсъдили т.нар. „кърваво писмо” с искания за отстраняване на тримата. Въпреки заявките на Борисов и Цветанов, че конфликти няма, а функционерите търсели вниманието на лидера си, Мирослав Найденов твърди, че сдобряване няма. „Подаването на ръка е жест на възпитание”, коментира още той.

Oще по темата

„Подслушването (скандалният разговор Найденов-Борисов-Кокинов) преля чашата, нарушаването на човешки права не се толерира никъде. Политическото воайорство е страшно изкушаващо. Всеки иска да знае какво се случва в неговите противници и това се изражда в гледане под чаршафите”, заяви Найденов.

Той е убеден, че освен него и други от ГЕРБ са били подслушвани незаконно от СДОТО или друга, подопечна на бившия вътрешен министър структура.

На сбирката в Етрополе е решено да бъде създадена Facebook  група с името „Истината за ГЕРБ”. Там е публикувано и „кървавото писмо”, в което се посочва, че оставките на Цветанов, Фидосова и Паунов са належащи по ред причини, сред които и „безпринципното и на моменти нагло налагане на техни протежета”.

По думите на Найденов не се говори за създаването на „ГЕРБ 2”. Ставало дума за хора, които споделят еднакви десни убеждения.

По повод образуваните днес две дела за полетите на Авиоотряд 28, бившият министър заяви, че той самият няколко пъти е ползвал услугите му. Единият път било заради хуманитарна криза между Сърбия и Косово. „МС реши да отида, излетях със Спартана с бизнесмени и кацнахме на военно летище. Срещнах се с Хашим Тачи и договорихме хуманитарен канал”, обясни Найденов. Друг повод да лети било наводнението в с. Бисер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

126

вили

преди 10 години

хареса ви партия герб, за да развявате байряка си, да правите лаборатории, гьолове, далавери, от които да лапате и скубите хората и когато ви шътнаха друга песен запяхте. Ама да слезнат надолу по структурите и да видят продължаващите безчинства

125

Анонимен

преди 10 години

То ГЕРБ ще се разцепи, а Цвинокио още ще твърди, че никой не му иска оставката.... Всъщност много добре прави - в никакъв случай да не напуска поста си за да потъне по-бързо ГЕРБ след като го вкарат в затвора...

124

DDD 67

преди 10 години

Ей, това ГЕРБ-ерастите сте долна пасмина, и това си е! Ако ще и по 10 висши да имате, ама простотията и селския ви манталитет си личат от километри! Ето за това не взимам такива като вас на работа! Един нормален коментар не прочетох! Само плюете и се оплаквате! Но положението няма да се оправи с протести, а с работа! Затова, вместо да висите по форумите, работете, мишоци!

fallback