Йоханес Хан. Снимка: Reuters
fallback

Еврокомисарят по регионалната политика Йоханес Хан очаква извинение от българския министър на транспорта Данаил Папазов за твърденията му, че заместникът му Петър Киров се ползва с препоръките на комисаря.

Вчера в Бургас Папазов обяви, че напрежение около назначаването на Киров няма.

Oще по темата

"Не ме интересува кой е баща му. Разбрах, че някога е ръководил ДАИ, но това няма никакво значение. Човекът е с великолепен английски, това, което трябва да притежава, а и с всички необходими сертификати и с препоръка от комисаря Хан лично", каза още Папазов.

"Бих искал да заявя възможно най-решително, че никога не съм срещал този човек (Киров - бел. ред.)", посочва Хан в реакция, изпратена до БТА от неговия говорител Ширин Уилър.

"Нямам влияние върху нито едно назначение в националните администрации, нито някога ще се опитам да упражня подобно влияние", добавя комисарят.

"Ако министърът е правилно цитиран, очаквам незабавно извинение", посочва в заключение еврокомисарят.

"Не мога да коментирам нещо, с което не съм запознат, но ще се запозная", коментира казуса и премиерът Пламен Орешарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

megi

преди 10 години

VCI4ki CTE KOMONICTI SASCHTO PLA4ETE CTIGA PROTECTI KOITO OTIVA NA PROTECT GO e ECTRAX SA PARI4kitecI VCI4kI BOGATASCHI CA NA PROTECITE

72

Анонимен

преди 10 години

още един "Болен"....

71

Той

преди 10 години

До Аз: само да допълня: Ами ако великолепния английски е основното изискване за длъжността - ми то на Слънчев бряг такива с лопата да ги ринеш. А и не искат голямо заплащане - бутилка водка на ден и от време на време по някоя ***.

fallback