Христо Монов. Снимка: Булфото
fallback

Депутатът от "Коалиция за България" Христо Монов се извини в кулоарите на парламента за думите си, че протестиращите са "интернет лумпени".

"Извинявам се на тези, които са се засегнали и са се припознали като такива", каза той.

Левият депутат обаче бе категоричен, че няма да напусне парламента, след като вчера се чуха и подобни призиви от протестиращите.

Монов обясни още, че съжалява за начина, по който са прозвучали думите му.

Oще по темата

"Загрижеността ми беше друга. Има го този парадокс, че най-големите достижения на човечеството, понякога, за съжаление, работят срещу нас, срещу хората", оправда се той.

Монов защити тезата си със статистика - само в Китай имало над 25 млн. интернет зависими, които се лекували. Самият той пък се усещал, че понякога седи с часове наред в мрежата.

"Световната психиатрична организация обяви интернет зависимостта като една от най-страшните", продължи да настоява депутатът и обяви, че и сред протестиращите със сигурност има такива.

"Това исках да кажа, нищо повече. Казвам ви го като човек, който доста години се занимава с психотерапия", заяви Монов, който е психиатър по образование.

Той обясни още, че не приема негативните сравнения между февруарските протести и сегашните.

"Не приемам да се казва, че сега протестите са интелигенти, а през февруари не са били. Хората, които бяхме през февруари, не сме с различно IQ от тези, които сега протестират", отсече Христо Монов.

Той допълни, че не възприема и сегашната практика да се водят деца по протестите.

"Но всеки родител има "свещено право" да реши как да възпитава децата си. Аз лично не бих завел децата там, където понякога не се проявяват добри нрави. Това е отговорност на семейството. Най-важно е човек да има право на избор", завърши Монов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

224

Гацо Бацо

преди 11 години

Аз много моля другарите от политическа партия БСП да не се обаждат !Да не говорят изобщо по всевъзможни медии ,че се вижда колко сме зле .Всичкото що е псиихолози ,анестизиолози ,гинеколози да мълчат ... м о л я в и... ! Ако бяхте стока нямаше да сте още в БГ .Реално погледнато.

223

Анастасия

преди 11 години

Монов, колко жалко, че има интернет. Аз съм на 64 години, всички ме мислят че съм червена бабичка, но се оказва, че съм интернет ***.

222

БГ

преди 11 години

КОМУНИЗМЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕН ВЪВ ВСЕЛЕНАТА,А КОМУНИСТИТЕ ПРАТЕНИ ПРИ СЪЗДАТЕЛЯ СИ

fallback