Орешарски взе първата глава на заместник-министър. Снимка: БТА
fallback

Премиерът Пламен Орешарски уволни заместник-министъра на вътрешните работи Иван Иванов, съобщиха от правителствената информационна служба. Това става няколко часа след като подписа заповедта му за назначаване на поста.

Министърът на МВР Цветлин Йовчев е поискал оставката на на зам.-министър Иван Иванов. Оповестените от медиите данни за зам.-министър Иван Иванов не позволяват оставането му на работа в МВР, заяви пред Фокус вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Според информационната система ДАКСИ от 1995 г.  Иванов е управител на клона на групировката СИК в Шумен.  Той е син на местния бизнесмен Валентин Иванов-Шошо, който също е свързан със силовата групировка. Той е бил задържан през 2000 г. за рекет и отвличане, писа сайтът capital.bg

„Затова незабавно поисках оставката му от поста. Неговата кандидатура не е мое предложение, приех политическо назначение, предложено на министър-председателя от парламентарната сила, която е излъчила г-н Иванов като депутат в 42-ото Народно събрание. Аз самият се запознах с него едва днес", уточни вътрешният министър Цветлин Йовчев.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

179

Анонимен

преди 10 години

Подкрепям преждепишещите за зам. министъра , но ще ги попитам къде бяха последните 10 години когато човек от върхушката на СИК беше главен секретар на МВР, кмет на столицата и министър - председател на България ?Сега е лесно .

178

Шуменец

преди 10 години

Какво се правят на ощипани, та нали бащата на злополучния зам. министър Валентин Иванов(Шошо) върти фирмите и далаверите в сянката на които е Димитър Дъбов. Затова всички общински поръчки се дават от червения кмет Костов и червения му заместник Йонков на Шошо. От тук и комбинацията, Дъбов издига свой човек за да го ползва когато му потрябва. Нищо, че Иван Иванов две собствени думи на кръст не може да каже. Но така е от години в Шумен, кукловода е един и същ ... Дъбов.

177

Леля Ог

преди 10 години

Да! БРАВО! Браво на вас *** смотани! Продължавате да хвърляте прах в очите на народа! Тези факти за Иванов сте ги разбра ли сега, и виждате ли на момента сте го уволнили, а преди това нищо не се е знаело за него. Той е паднал от луната, ей така и е станал заместник-министър на вътрешните работи. Но веднага щом сте разбрали, сте го махнали. Я си проверете целия кабинет, да не се окаже, че само чистачите ще останат на постовете си ?

fallback