Лидерът на БСП Сергей Станишев бесен на ГЕРБ. Снимка: Булфото

ГЕРБ искат да яхнат протеста за своя политическа употреба, обвини лидерът на БСП Сергей Станишев в декларация на парламентарната група на социалистите.
 
 „През последните дни те обвиниха партиите, които подкрепиха правителството на Пламен Орешарски, в реванш, а те го правят и искат да яхнат протеста за своя политическа употреба, за да продължат всичко, което правеха през последите 4 години и още по-лошо - все повече информации идват за това, че те се опитват да променят характера на протеста и да сменят състава на хората по улиците”, нападна соцлидерът.
 
Той обвини още депутатите от ГЕРБ в липса на отговорност.
 
„Когато днес България се намира в тежка кризисна ситуация,  депутатите, които казват, че са най-голямата политическа сила, отсъстват от  парламента, това не ме изненадва, но съм възмутен от мотивите, които бяха обявени от тях, че отиват при гражданите, че ще се разширяват към гражданското общество. Кой го прави, хора, които 4 години газиха всяка гражданска инициатива, всеки протест, които управляваха с репресия и страх, колко нелепо и колко нахално е това”, коментира Станишев.
 
Той не пропусна за пореден път да обвини бившите управляващи, че са организирали най-манипулираните избори през последните години.
 
„ГЕРБ показаха, че единствената им цел е властта. Тези хора, които докараха хората до самозапалване от отчаяние, мизерия и гняв, с какви очи ще се разширяват към гражданското общество, очевидно имаме работа с гьон сура”, скочи лидерът на БСП.
 
Според него е ясно, че депутатите от ГЕРБ няма да присъстват на заседанията на парламента, а ще търсят политически дивидент.
 
„Последните 4 години парламентът беше превърнат в изтривалка на изпълнителната власт, на решенията на Бойко Борисов, който дори ги нарече безделници”, добави Станишев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase