Снимка: архив, Булфото

По екзотични маршрути летял правителственият „Авиоотряд 28“ по време на управлението на ГЕРБ, стана ясно на заседанието на временната парламентарна комисия.

Сред тях са София – Рилски езера, София – Шумен (Паламара), София – ловни стопанства и др.
Авиоотрядът е изпратил до комисията справка за всички извършени полети в периода август 2009 - март 2013.
Председателят на комисията Венцислав Лаков уточни, че в справката са посочени всички полети по дати и като време, но липсват списъците на хората, които са летели.

Още по темата

Според Рамадан Аталай от ДПС трябва да се постави по-остро въпросът със списъка на лицата към съответните институции. Може би към НСО, която следи кой се качва в самолета, предложи той, цитиран от "Фокус". Временната парламентарна комисия е изпратила 21 писма с искане за информация за полетите до различни институции. Досега отговори са получени от Министерството на финансите, от главния секретар на Народното събрание, от Министерството на земеделието и храните.

От НСО чрез секретната служба на парламента е получено уточняващо писмо с въпроси, които комисията смята да разгледа  на закрито заседание. На следващите заседания комисията ще изслуша директора на отряда, началника на отбраната и началника на НСО и др.

Рамадан Аталай поиска да бъдат изслушани бившият премиер Бойко Борисов и бившият транспортен министър Ивайло Московски. Московски, който освен депутат от ГЕРБ е и член на комисията, заяви, че по времето, когато беше министър, авиоотрядът не е бил на разпореждане на транспортното министерство.

„Аз съм на разположение, г-н Борисов също”, каза той. В отговор Московски предложи комисията да изслуша настоящия вицепремиер Зинаида Златанова, която присъствала в голяма част от полетите.

„На същото основание можем да поканим и певицата Преслава”, коментира председателят на комисията Венцислав Лаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase