Бойко Борисов Снимка: архив, Булфото

От утре депутатите на ГЕРБ няма да ходят на работа в парламента, ще си стоят в централата на партията, защото не искат да участват в случващото се. Това обясни лидерът на партията Бойко Борисов с уточнението, че когато Народното събрание започне да обсъжда промени в изборното законодателство, неговите народни представители ще се върнат в парламента.  

„Утре се вкарва едно решение за отмяна на решението за избиране на председател на ДАНС Делян Пеевски, това е опит на председателя Михаил Миков да прави парламентарни трикове, на каквито се нагледахме. Знаем как протече изборът, клетвите... Това е една провокация към нас и към цялото общество”, заяви Борисов.  Той се оплака още, че дори на протестите се търси начин да ГЕРБ да бъде набъркана в провокации.


Ако все пак Делян Пеевски остане като депутат в НС ГЕРБ ще обжалва решението на парламента пред Конституционния съд, заяви още Борисов.

„Тези, които наеха мутри, искат да ни изкарат нас такива престъпници, тези, които правеха контрабанда 20 години, искат да ни изкарат нас такива и сега си посипват главата с пепел, че уж били избрали председател на ДАНС, без да искат”, коментира бившият премиер. 

Той сподели, че докато е гледал репортаж с премиера Пламен Орешарски, е помислил, че гледа филма „Алф”.  „По едно време мислех, че гледам „Алф”,  серията, в която Уили се обясняваше на жена си, че не е намерил елха, а Алф с най-голямото си нахалство, с който бяха ходили заедно да купят елха, попита „Уили, как ти е името?”. Половин час Орешарски не може да се сети кой е предложил Пеевски”, каза Борисов. 

Той обвини ДПС, че управлява държавата.  Зам.-министърката на образованието Муккадес Налбант казва, че Апостола на свободата е бил нарушител на обществения ред в Османската империя. Щом Левски за тях е престъпник, всичко казано от тях за мен е комплимент. Истински съм горд, че има такова гражданско общество, изтъкна Борисов.

"Орешарски се гърчи, на негово място отдавна щях да дам оставка”, отсече още Борисов.  Според него правителството трябва час по-скоро да си ходи. Въпреки това той обясни, че ГЕРБ не иска да идва на власт и неслучайно е казал на разпознаваемите лица от партията да не ходят на протести.  България вече има нов модел на управление и това е гражданското общество и на мен ми харесва, защото съм демократ по душа, ние сме първа политическа сила и не искаме да пресираме нови избори, добави той. 

Борисов съжали Орешарски, като коментира, че само един път го е видял усмихнат - когато е откривал Дунав мост.

„През другото време го бият, ще го побъркат. Утре се готвят буквално да ни предизвикат на бой, аз когато е трябвало да се бия, съм го правил и знам, че хубав бой няма, заради това мъдрите хора са казали по-добре лош мир. БСП и ДПС вече стигнаха дъното. БСП само ще падат и всячески се стараят да ни дръпнат и нас – дали с провокация, какъв бил Борисов. Борисов, откакто се е появил, винаги е бил с най-високия рейтинг години наред, мажоритарно заради високия рейтинг си е печелил всички избори. Аз да не съм жена – да ми гледат миналото”, каза още той.

Бойко Борисов съобщи ще съди лидера на БСП Сергей Станишев за клевета. Парите, които ще спечели от делата, които ще завежда, бившият премиер ще дарява за децата.

ГЕРБ започва и консултации с ДСБ, както и с останалите формации в център дясно, за да обменя идеи и да сближава позициите си, съобщи още Борисов.

Ще говорим и с хората, които панически ще избягат от БСП, уточни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase