Лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Снимка: Булфото, архив

Националният фронт за спасение на България (НФСБ) призовава правителството на Пламен Орешарски да се вслуша в гласа на българския народ и незабавно да подаде оставка, се чете в официална позиция на партията, изпратена до медиите.

"Противопоставяйки се на обществените нагласи, правителството на БСП, ДПС и АТАКА се покри с позор, назначавайки Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Министър на младежта и спорта стана активистът на ДПС Мариана Георгиева, която открито настоява за въвеждане на турския език в българското училище", отчитат още хората на Валери Симеонов.

Според тях премиерът Орешарски е одобрил и друго скандално предложение на ДПС- "за заместник-министър на образованието бе назначена печално известната Муккадес Налбант".

Още по темата

"Същата Налбант която преди две години бе уволнена заради доклад,в който препоръчваше от учебниците да отпаднат творби на Христо Ботев и Иван Вазов, тъй като внушавали религиозна и етническа омраза. Връх на безочието бе твърдението на Муккадес , че Васил Левски бил терорист,който османската полиция с основание преследвала и екзекутирала", заявяват от НФСБ.

По думите на хората на Валери Симеонов приемайки в своя кабинет Мариана Георгиева , Муккадес Налбант, Хасан Адемов и Делян Пеевски, премиерът е показал, че е опасно зависим от ДПС.

Освен искането за оставка, от НФСБ искат и правителството веднага да оттегли наложените от ДПС областни управители на Благоевград,Пазарджик, Бургас и Пловдив, защото тези назначения са опасни за етническия мир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase