Снимка: БТА
fallback

Лентата на "Дунав мост" 2 Видин - Калафат беше прерязана от двама работници от Видин и Калафат, работили по построяването на моста.

Преди този акт, с което съоръжението официално бе открито, румънският премиер обави, че строителството му е продължило твърде дълго.

"Много съм радостен, и имам късмета да бъда днес тук. За 2000 години, са построени три моста в тази зона. Моментът действително е исторически",отбеляза той.

Oще по темата

Понта призова румънските и българските политици да работят заедно за подобряване на инфраструктурата в двете страни.

"Искам по-често да вървим заедно по нашия общ европейски път и да бъдем заедно в Шенгенското пространство", завърши той.

И българският премиер изрази съжалението си, че строителството на моста има толкова дълга история.

"Чухме, че римляните са строили по-бързо. В някаква степен, историята на този мост докосва и моята професионална кариера, когато взехме решение да го изграждаме, аз бях заместник, и подпомагах моя министър в структуриране на финансирането", отбеляза той.

Според прогнозите се очаква общо 415 000 превозни средства да преминават през граничния комбиниран мост на река Дунав между градовете Видин и Калафат през първата година след отварянето му.

Очаква се да преминат общо 186 000 коли, 20 000 автобуса и 209 000 камиона, както и 4745 влака в двете посоки, от които 730 пътнически влака и 4015 товарни влака.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Глупостар

преди 10 години

До Анонимен Моля те брат,колкото и да ти плащат,не пиши глупости,ще имаш грях на оня свят.Или ти плащат за тези простотии или *** на Бойко!

14

Анонимен

преди 10 години

Някои от тук пишещите работил ли е по този мост?Знае ли как и с какви темпове се правеше.Знае ли колко пъти му се завиши цената?Колкото и да казвате че Бойко е кратуна толкова е и виновен да го има този мост.Когато има контрол и не безконтролно харчене и постоянен надзор тогава нещата стават.Затова мисля че най голямата заслуга да се открива сега мост има Борисов.

13

Анонимен

преди 10 години

Добре че беше Боико та да има сега какво да откриват.Иначе като магистрала Тракия,почната преди 50 г. така щеше да стане и с моста.

fallback