Снимка: архив, Булфото
fallback

България и Румъния ще работят за строителството на трети мост над Дунав, който да свърже Силистра и румънския град Кълъраш.

За това се договориха българският президент Росен Плевнелиев и румънският му колега Траян Бъсеску, които разговаряха по време на 18-та Среща на държавните глави от страните от Централна и Източна Европа, която се провежда в Братислава, съобщиха от "Дондуков"2.

За изграждането на бъдещия мост двете страни ще търсят различни варианти за финансиране по линия на структурните фондове на ЕС, Програмата за трансгранично сътрудничество и Дунавската стратегия.

В Братислава Плевнелиев и Бъсеску постигнаха съгласие и за по-тясна координация на позициите и дейстията на страните ни към Шенген.

Държавният ни глава призова и за много по-голяма свързаност и интеграция между страните от региона.

Той настоя да се работи за свързване на енергийните мрежи, на транспортната инфраструктура, на пристанищата, което по думите му ще бъде предпоставка за икономическо развитие.

Росен Плевнелиев каза по този повод, че присъединяването на Хърватия към ЕС е добър пример за останалите страни от Западните Балкани.

"Този процес трябва да продължи, основан на европейските ценности и на добросъседските отношения", призова президентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Географ

преди 11 години

Хората които постват простотийки тук да се засрамят от неукото си състояние,да се запитат защо не са посещавали учебни заведения! Знаят ли нещо относно географията? Къде се намира,или къде ще се намира този мост?Каква история има там? Каво ще свърже този мост?Каква ще е икономическата изгода за страната?Който е ходил в училище,знае-пътищата са АРТЕРИИТЕ на икономиката на една страна!

21

Asfalt

преди 11 години

До АнонименПише се АСФАЛТ,АСФАЛТ-МАЛОЮМНИ,неходил на школо простако! АСФАЛТ се пише!!!

20

Кирилик

преди 11 години

До Анонимен Нищо не ти се разбира от глупоста и алфабета неистов. Да беше ходил на училище преди да се опитваш да даваш акъл????

fallback