Все още не е официално обявено кой ще е вторият вицепремиер. Снимка: БТА
fallback

Шефът на Дойче банк за България Борислав Иванов е тайнственият втори вицепремиер с ресор "инвестиции" в правителството на Пламен Орешарски, пише "Труд".

Официалното му обявяване се бави, защото той има двойно гражданство - българско и германско. За да отговори за изискването в конституцията, той трябва се откаже от германския си паспорт. Според чл. 110 от основния ни закон министри могат да бъдат САМО български граждани.

"Процедурата за отказване от гражданството е вече задействана, но може да отнеме повече от месец", обясниха запознати. Възможно е, ако процедурата се забави прекалено много, номинацията на Иванов да бъде оттеглена и за втори вицепремиер да бъде избран друг.

При представянето на правителството пред соцпленума Пламен Орешарски каза, че вторият му заместник ще пристигне до месец и ще отговаря за координацията на частните инвестиции и за икономическите министерства. Преди дни лидерът на БСП Сергей Станишев пък описа бъдещия заместник като знак към стопанската инициатива на хората.

Мнението за Иванов в бизнессредите е, че пасва идеално на профила на вицепремиер с ресор "инвестиции", защото говори на езика на инвестиционните банкери. "Може да направи перфектна презентация на инвестиционните проекти в България пред възможни инвеститори", казват за него запознати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 10 години

Прави ми впечатление,че в този сайт някой се опитва много често да цензурира,хората позволили си да напишат нещо по-различно от казионното! хора,които мислят с мозъка си,а не с някаква друга част от тялото си! Моят съвет към цензурите е да не го правят,защото нарушават демократичните права на хоратаи налагт цензура върху мнението им! А в Конституцията ясно е записано,че всеки има право да изразява своето мнение,словом,писмено или по друг начин! никой няма право да го ограничава! Знайте го!

67

мигрант

преди 10 години

До WASILISQNISGERMANIаз защо имам две гражданства? кух многозайко...все много знаете хахахах

66

Анонимен

преди 10 години

То историята помни такива случаи.Кой заряза пост в щатите, кой голяма заплата в Англия.Всичките случаи завършиха с голямо лапане. Това нещо патриотизъм в българина пристигащ от чужбина не съществува.

fallback